Насловна Насловна Кнежевић: Урадићемо све да опозиција заједнички дјелује

Кнежевић: Урадићемо све да опозиција заједнички дјелује

8
ПОДИЈЕЛИ

Milan Knezevic pzp

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да се Црна Гора налази у социјалном амбису, али да чврсто вјерује у покретачку снагу грађана у свим друштвеним сегментима, додајући да је опозиција дужна према својим бирачима да учини све како би дошло до њеног обједињавања.

Упитан да ли је опозиција спремна да превазиђе међусобне несугласице како би дошло до смјене власти, Кнежевић је порталу „Погледи“ рекао да опозиција мора да пронађе заједнички именитељ у наредном периоду.

Демократски фронт је досад показао невиђени степен толеранције и спремности за заједничко дјеловање. Овакав приступ је често био на нашу штету, али не жалимо због тога, јер је наша обавеза као најјачег опозиционог субјекта да учинимо све у циљу обједињавања опозиције. Међутим, вријеме је показало да поједини опозициони субјекти, или боље рећи, поједине фракције у њима, сматрају да се са ДПС-ом може пројектно сарађивати, а то су досад небројено пута и показали. Плашим се да је са таквим “опозиционарима” сарадња тешко остварива. Али, такође сматрам да је наша дужност пред опозиционим бирачима да учинимо све како бисмо постигли оптималан ниво дјеловања са онима који то искрено желе“, казао је он.

Кнежевић је указао да је Предсједништво ДФ-а обавијестило јавност да ће наредне активности првенствено бити усмјерене на обиласку црногорских градова, разговору са чланством и симпатизерима, као и стварању неопходне синергије за реализацију идеје о прелазној Влади.

Разговори са осталим опозиционим странкама ће представљати сљедећу фазу, такође значајну, у којој ћемо сви активно узети учешћа у складу са договореним задужењима“, навео је он.

Упитан да ли има утисак да су грађани уморни од било какве иницијативе, укључујући и протесте, која би довела до промјена како у друштву, тако и на политичком плану, Кнежевић је одговорио одрично.

milan knezevic

Црногорски грађани се налазе на социјалном дну. Обесправљени, понижени, уморни, имају право да искажу револт и кроз равнодушан однос према актерима политичког живота. Ипак, мислим да су управо они покретачка снага у свим друштвеним сегментима. И да ће њихов однос према неиздрживим егзистенцијалним условима одредити правац у којем ће се кретати црногорско друштво“, истакао је он.

Упитан како гледа на питање улазка Црне Горе у НАТО, Кнежевић је казао да новогодишње посланице Филипа Вујановића и Ранка Кривокапића да је наш приоритет добијање позива за чланство у НАТО савезу – представљају дио политичког циркуса у који ни сами не вјерују.

Нити ко зове Црну Гору у НАТО, нити ће је звати у овој години, али то нимало не смета тандему В.К. да тамбура по медијима НАТО звуке, иако већину грађана боли стомак од глади, па им није ни до какве музике. Црногорски режим се понаша као да је завршио аутопут, запослио 40.000 незапослених, обезбиједио просјечне плате од 2.000 евра, и сад је још остало да уђемо у НАТО, како би црногорски војници имали ту част да ухапсе Ел Багдадија, вођу ИСИЛ-а“, навео је предсједник ДНП-а.

На питање да ли се каје због неких политичких одлука у прошлости, Кнежевић је казао: „Једино се кајем што неке одлуке нијесам доносио раније“.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Lijepo je, Milane, što se trudiš da se opozicija objedini, ali ništa neće biti od toga. Mada, neke stvari će postati još jasnije.

 2. 0
  0

  вријеме је показало да поједини опозициони субјекти, или боље рећи, поједине фракције у њима,
  Ovim je sve receno !!!! Jedini i iskljucivo jedini cilj Druzine Fu… je unistavanje jedine ozbiljne opozicione partije SNP !!!!

 3. 0
  0

  ,,da opozicija zajednički djeluje,, , iz SNP, u DF, i onda svoju stranku sa onim što mu plaćate kiriju. NI RIJEČ TI NE VJERUJEM milane

 4. 0
  0

  Podrska kneyevicu svaka cas .Sto su se raspisali milovi i milicevi poltroni i jos ovaj kaze jedina ozbiljna opozicina ozbiljna partija snp da nije smijesno bilo bi zalosno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here