Насловна Насловна Кнежевић: Уласком у НАТО Црна Гора би додатно погоршала односе са Русијом

Кнежевић: Уласком у НАТО Црна Гора би додатно погоршала односе са Русијом

1
ПОДИЈЕЛИ

 Knezevic-Nesterenko 01

Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је данас да је за Црну Гору најбољи оквир војне неутралности и да би евентуално учлањење у НАТО-савез могло допринијети додатном дестабилизовању друштвено-политичких прилика, али и погоршању односа Црне Горе са Руском федерацијом.

Како је саопштено из ДНП-а, Кнежевић разговарао са амбасадором Русије у Подгорици Андрејом Нестеренком и његовим сарадницима – замјеником амбасадора Владимиром Гурковим и савјетником у Амбасади Александром Куљешовом.

Састанку су присуствовали и предсједник Одбора за антикорупцију Скупштине Црне Горе Предраг Булатовић и Шеф Медијског центра ДНП проф. др Драган Копривица.

Кнежевић је још једном поновио став ДНП-а да је одлука Владе Црне Горе о прикључењу санкцијама против Русији супротно већинској вољи грађана Црне Горе, а да с економског и геополитичког аспекта њихове посљедице могу бити изузетно штетне за Црну Гору.

Knezevic-Nesterenko 02

Он је нагласио да изузетно уважава чињеницу што Руска федерација није узвратила реципрочним мјерама, тиме још једном показујући искрену посвећеност развоју традиционално добрих односа са Црном Гором.

Кнежевић је такође саопштио да исфорсирано питање евентуалног учлањења Црне Горе у НАТО једино може бити рјешавано на референдуму, на којем би грађани одлучивали о том питању.

Предсједник ДНП је још једном истакао да је за Црну Гору најбољи оквир војне неутралности и да би евентуално учлањење наше државе у НАТО-савез могло допринијети додатном дестабилизовању друштвено-политичких прилика, али и погоршању односа Црне Горе са Руском Федерацијом.

Представници ДНП и Амбасаде Руске Федерације у Црној Гори такође су договорили даље модалитете сарадње с руском Амбасадом, у оквиру којих је и разматрана могућност сусрета представника ДНП са званичним представницима Руске Федерације на нивоу парламената и других државних институција.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here