Насловна Издвојено Кнежевић: Тужилаштво одлично познаје четнички покрет – Чађеновићи четничко братство

Кнежевић: Тужилаштво одлично познаје четнички покрет – Чађеновићи четничко братство

3
ПОДИЈЕЛИ

Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије и члан Предсједништва Демократског фронта, данас у подгоричком Вишем суду износи одбрану поводом монтираног процеса око афере Државни удар.

Износећи историјске чињенице које су помињане у досадашњем току процеса, он је говорио о парзтизанској прошлости своје породице, али и истакао да у Тужилаштву одлично знају структуру Равногорског покрета јер у њиховим редовима има потомака четника.

„Поуздано знам да је братство Чађеновића било четничко братство“, навео је Кнежевић, алудирајући на помоћника главног специјалног тужиоца Сашу Чађеновића.

Након тога је добио опомену предсједавајуће судског вијећа, судије Сузане Мугоша, која је навела да оптужени не смије да се лично обраћа тужиоцима и даје било какве квалификације.

На прекидање судије Мугоша Кнежевић је истакао да, према закону, он може и да гусла, односно одбрану износи гуслањем, а да она нема право да га прекида.

Кнежевић: Данашњој Црној Гори потребни нови издајници

Ово суђење је порука свима онима који тврде да је референдум 2006. био покраден. Немам намјеру да мијењам државни статус, али поносан сам на 21. мај и оних 185 хиљада грађана који су гласали за заједнички живот са братским, спрским народом. Сада је у приватној држави почео лов на оне који су заједнички живот са Србијом, против уласка Црне Горе у НАТО и оне који нијесу за признање Косова“, навео је Кнежевић.

„Ово је прави ријалити. Црногорски грађани пријеподне гледају суђење, а послијеподне Фарму и Парове“, наводи Кнежевић.

Кнежевић каже да је Црна Гора данас постала лавиринт гори од Минотауровог.

„Немам дилему да ћемо пожељети и Турке и Аустроугаре и Њемце ако се не одупремо, демократским средствима, галопирајућој капитулацији наше државе. Не бих се нашао у овој оптужници да сам хтио да слушам инструкције из НАТО амбасада“, додао је он.

„Доста је било издајника из прошлости сада су потребни нови, савремени издајници како би незавнисност приватне државе Црне Горе зацементирала“, навео је Кнежевић.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Za zivot sa bratskim ,srpskim narodom“.-Sta je ovo narode ,IZDAJA ,Kako moze da bidne da Crnogorci nisu Srbi?

  Одговори

  према закону, он може и да гусла, односно одбрану износи гуслањем, а да она нема право да га прекида.

  Tako i ti ,mozes da gusklas ili kukas, jednako te neko slusa ,zato samo nastavi,niko te prekidati nece!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here