Насловна Политика Кнежевић: Тужилаштво да саопшти резултате истраге о продаји имовине ДКП-а

Кнежевић: Тужилаштво да саопшти резултате истраге о продаји имовине ДКП-а

1
ПОДИЈЕЛИ

Доминантна пракса и економска логика актуелног режима у поступку приватизације црногорских предузећа означили су њихово уништавање, а затим продају у бесцјење, на намјештеним тендерима политички подобнима из власти, блиским новокомпонованим бизнисменима. Зато би било неопходно извршити ревизију свих приватизација које су доносиле милионе новим власницима фирми, радницима опстанак без егзистенције и улицу, а држави Црној Гори милионске дугове због штетних уговора, оцијенио је предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

milan knezevic

 

Према његовим ријечима, сличну судбину је доживио и један од некадашњих националних гиганата, Дувански комбинат Подгорица, да би се тиме отворио простор и за рад непријављених приватних фабрика дувана.

Очекујемо да нас наредних дана државно тужилаштво упозна с резултатима истраге о продаји имовине Дуванског комбината Подгорица, као и да ли ће истрага резултирати оптужницом против одговорних лица, која су према наводима „Удружења мањинских акционара ДКП“, приликом продаје, тој фирми нанијела вишемилионску штету. Државном тужилаштву ће бити вјероватно интересантно и да испита како је вриједност земљишта и објеката, која је по Централној комисији за попис износила 25.562.058 еура калирала на 13.164.600 еура, по процјени индивидуалног процјењивача, којег је ангажовао стечајни управник. А затим, како је дан прије него што је приспио рок за отварање понуда, извршено њихово отварање и продаја предметне имовине за 13.216. 000. Од општег је интереса да, прије свега, мањински акционари, а затим и други грађани Црне Горе, што прије буду упознати с резултатима истраге, и са стварним мотивима који стоје иза упропашћавања ДКП-а, намјештених тендера и овакве продаје имовине”, казао је Кнежевић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here