Насловна Насловна Кнежевић: Стварни мотив Јиове посјете је реакција на Б-4 који је промовисао...

Кнежевић: Стварни мотив Јиове посјете је реакција на Б-4 који је промовисао ДНП

2
ПОДИЈЕЛИ

Стварни мотив посјете Хојта Брајана Јиа је заправо реакција на концепт савеза војно неутралних држава на Балкану (Б-4) који је прва промовисала Демократска народна партија, а који има подршку грађана Србије, Црне Горе, БиХ и Македоније, саопштио је данас предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић. Он је нагласио да је Ји тиме потврдио активно мијешање његове државе у унутрашња питања Црне Горе те да очигледно да није имао срца да домаћине упозна да промјеном курса нове америчке администрације.

Саопштење г. Кнежевића преносимо у цјелости:

Приликом опроштајне посјете Црној Гори, одлазећи замјеник, помоћника државног секретара америчког Стејт департмента за европска и евроазијска питања, Хојт Брајан Ји, је отворено потврдио интензивно и активно мијешање његове земље у унутрашња питања Црне Горе протеклих двије деценије.

Одлазећи замјеник Ји, је у свом исцрпном интервјуу заборавио да разјасни и поенту мистериозног састанка у предвечерје парламентарних избора, када је 6. октобра окупио НАТО режим и дао им залено свијетло за напад на Демократски фронт и брутални прогон његових функционера, што се најбоље потврдило 16. октобра.

Изражавајући жалост што Сенат 6. децембра на нивоу спољнополитичког комитета није одобрио ратификацију протокола и што на посљедњој сједници Сената није било прилике да се обезбиједи сагласност за потврђивање Протокола, своје усплахирене сервилне пријатеље из Црне Горе покушао је да хоспитализује исказивањем искреног вјеровања да још постоји могућност и вјерованоћа ратификације. Отварајући бројна питања одлазећи замјеник вјешто је избјегао да открије стварне мотиве његове посјете, а који су заправо реакција на концепт савеза војно неутралних држава на Балкану (Б-4) који је прва промовисала Демократска народна партија. Овај концепт, као најбољи безбједносни оквир има доминантну подршку грађана Србије, Црне Горе, БиХ и Македоније па се испоставило да је одлазећи замјеник заправо „џабе кречио“ двије деценије.

У циљу тражења сламке спаса за опстанак на власти за своје дугогодишње извођаче радова, овај случајни НАТО падобранац се осврнуо и на опозицони бојкот Парламента, латентно подривајући постигнути консензуси показујући отворени интерес за разбијање опозиционог јединства, не би ли се евентуална одлука о прикључењу Црне Горе НАТО-у донијела у Скупштини а не на народном референдуму.

Јасно је да је актуелни сазив Парламента проистекао из амбијента нерегуларних избора који су се одвијали у истом дану када и фингиранидржавни удар, праћен медијском хајком, нема апсолутно никакав легитимитет чак ни да изабере Владу а камоли да одлучује о прикључењу НАТО-у.

Ово питање, упркос жељама одлазеће администрације и одлазећег замјеника, мора бити ријешено на демократском референдуму, јер свака друга одлука била би необавезујућа и не би имала никакву правну снагу. Упркос томе што су ове чињенице добро познате како домаћинима тако и њиховом госту, највјероватније да господин Ји није имао срца да своје домаћине упозна са очигледном промјеном курса нове америчке администрације. Јер као и у свакој опроштајној посјети, од свега остану само успомене, вјероватноће и извјесне могућности умјесто честитке за Нову годину.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here