Насловна Политика Кнежевић: Спремамо приватне тужбе против Шкреље и Брајовића

Кнежевић: Спремамо приватне тужбе против Шкреље и Брајовића

1
ПОДИЈЕЛИ

Члан Предсједништва Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић најавио је да ће, заједно са Андријом Мандићем, поднијети приватну тужбу против предсједника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића и посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Луиђа Шкреље.

Подсјетимо, специјална тужитељка Лидија Вукчевић одбацила је јуче кривичну пријаву коју су посланици ДФ-а поднијели против Брајовића и Шкреље због злоупотребе службеног положаја и фалсифилцовања у поступку укидања њиховог имунитета.

„Кривичне пријаве које смо поднијели имале су за циљ да покажу ниво корумпираности и криминализованости у тужилаштву, које упркос очигледним материјалним доказима одбацује нашу пријаву. Непобитним чињеницама смо доказали да су Брајовић и Шкреља фалсификовали одлуке Скупштине и Административног одбора не би ли асистирали Миливоју Катнићу у покушају нашег противзаконитог хапшења“, саопштио је Кнежевић за Вијести, наводећи да су Брајовић и Шкреља све вријеме били агенти провокатори које је ангажовао Катнић.

Овим је доказана и криминална веза између тужилаштва и Скупштине у покушају да уклоне трагове злоупотребе службеног положаја, што је постало стандард кад је у питању Катнић. Због тога ћемо Андрија Мандић и ја поднијети приватну тужбу против Брајовића и Шкреље. Не зато што вјерујемо у независно судство, већ што желимо да покажемо како је и судство исто као тужилаштво криминализовано, корумпирано и заробљено“, казао је он.

Кнежевић је истакао да ће у том поступку демаскирати судство, као што су раскринкали тужилаштво у намјерама да лидерима ДФ-а забране политички рад. Њихова теза да у случају ‘државни удар’ ми треба да доказујемо своју невиност, а не они нашу кривицу, најбоље говори о томе да је црногорско правосуђе ушло у терминалну фазу, закључио је Кнежевић.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Bez obzira na uspjeh ,u sta ne vjerujem,ovo je dobro,jer starh se polako ali sigurno uvlaci u njihove redove,tako kad odu a blizi se dan, neka znaju sta ih ceka,i ispravo je ov ma koliko apsurdno u ovj vlasti i drzva,jer je unaprijed osudjeno na trenutu propast.Zato svako neka tuzi ko ima nekih dokaza,doci ce dani zakonskog obracuna,neka znaju da nijesu i nece biti nedodirljivi,i ona njihova odsluka da se za ovo pocinjeno djelo ne moze vise suditi,zar misle da se to ne moze i nece mijenjati,evo zaboga Papa je promijenio znacenje Biblije a ne jedan zako!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here