Насловна Политика Кнежевић: Смјенити Вељовића и упутити извињење грађанима

Кнежевић: Смјенити Вељовића и упутити извињење грађанима

8
ПОДИЈЕЛИ

milan knezevic df

„Уколико је Вујановић дао налог Вељовићу за овакав вид злоупотребе функције и државних ресурса, обојица би требало да поднесу оставке. Вујановићу то и не би требало да представља проблем, пошто је изгубио на изборима, и већинска Црна Гора га не признаје за предсједника. Ако се испостави да Вујановић није знао за Вељовићеве активности, најмање што може да уради јесте да одмах смијени Вељовића са функције његовог савјетника за безбједност и упути извињење црногорским грађанима“, наводи се у саопштењу политичке групације коју предводи Милан Кнежевић.

Саопштење преносимо интегрално.
Тврдње Ранка Кривокапића, члана Савјета одбране, да је Вељовићев боравак у кампу на Златици, без знања министра унутрашњих послова, политички упад, могу резултирати једино предлогом за смјену директора полиције, јер су тим упадом грубо прекршена начела у обављању полицијских послова.

Сваки други исход у овој афери, која потврђује да су значајни елементи унутар црногорске полиције још увијек под директном контролом Вељовића, и појединих структура из ДПС-а представљао би наставак игре глувих телефона између два коалициона партнера.

Уколико је директор полиције био упознат с дешавањима у Златичком кампу, а да о томе није обавијестио министра. заслужује да буде смијењен на првој сједници Владе у четвртак. Уколико није знао, такође заслужује да буде смијењен, пошто је онда очигледно да није у стању да обавља ни сложеније полицијске послове, који се односе на борбу против организованог криминала, кад не зна шта му се дешава унутар полицијског кампа.

Истовремено, очекујемо да Филип Вујановић недвосмислено саопшти да ли је он издао налог Веселину Вељовићу да у Златичком кампу настави аферу ,,Снимак“. Наставак подразумијева да припадници полиције поријеклом из Мојковца, по његовим инструкцијама, у последњој недјељи крену у акцију прикупљања сигурних гласова за ДПС у том граду.

Уколико је Вујановић дао налог Вељовићу за овакав вид злоупотребе функције и државних ресурса, обојица би требало да поднесу оставке. Вујановићу то и не би требало да представља проблем, пошто је изгубио на изборима, и већинска Црна Гора га не признаје за предсједника. Ако се испостави да Вујановић није знао за Вељовићеве активности, најмање што може да уради јесте да одмах смијени Вељовића са функције његовог савјетника за безбједност и упути извињење црногорским грађанима.

Активности Веселина Вељовића, са или без знања Филипа Вујановића, представљају класично гажење Устава, и функцију предсједника државе стављају директно у функцију потпредсједника ДПС-а, који, након изборне крадје у априлу, мора враћати дугове шефу, који га је изгурао на бину и натјерао да прогласи побједу. Због тога подсјећамо Вујановића да својим дјеловањем озбиљно улази у зону кривичне одговорности, и да је смјена Вељовића неминовност, да би се послала јасна порука да нико није изнад Устава.

 

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  kako svi sad od jednom peru ruke.. ma dajte ljudi, čitao sam jutros ono, transkript kao kupovine, niđe veze, namještaljka čista. a SDP… nemam riječi

 2. 0
  0

  nemam komentara čime se vi bavite, kako ova nazovi opozicija/grupacija tako i ovaj portal… nemam riječi. Samo vi podvaljujte, milo nas uspješno vodi

 3. 0
  0

  сјутра његошу рођени дан а ови се и даље препиру… е јадо…они сљеде његошев примјер и не повлаче се прије смрти са трона

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here