Насловна Издвојено Кнежевић: Шинаватра да буде испред Мила? Е не може! Е не дамо!

Кнежевић: Шинаватра да буде испред Мила? Е не може! Е не дамо!

6
ПОДИЈЕЛИ

Након објаве Форбсове листе најбогатијих Црногораца, на којем се породица Ђукановић налази на другом мјесту са 167 милиона долара иза Таксина Шинаватре, држава Црна Гора одмах и без размишљања мора покренути тужбу против овог магазина, пошто је овом објавом Првој фамилији нанесена велика душевна и материјална штета, саопштио је предсједник Демократске народне партије, Милан Кнежевић.

„Очигледно да овај некад угледни економски магазин фризира лажне податке о богатству уже и шире фамилије Ђукановић, и тако намјерно искривљује слику о свеукупном пословном амбијенту у Црној Гори. Немам ни најмању дилему да је циљ ове дезинформације растјеривање страних инвеститора, напад на предсједника ДПС – а, а самим тим и на Црну Гору, пошто су, ако ћемо право, он и Црна Горе једно. Не би ме зачудило да иза ове информације стоје руски хакери, који сваком грађанину видљиве милијарде Ђукановића, покушавају свести на тричавих 167 милиона, као да је прешао из Саутемптона у Шангај и то на неколико сезона. Овај подмукли напад има много ширу конотацију, јер је то напад на све нас, наше колективно памћење и тековине, којим се, Мило Ђукановић безуспјешно покушава у нашим државотворним очима представити као социјални случај којем ће убрзо искључити струју и воду“, наводи се у саопштењу.

Напросто, додаје Кнежевић, не прихватам да је Таксин Шинаватра најбогатији Црногорац, Србин, Бошњак, Хрват, Албанац и Рус у Црној Гори. „Посебно не од Мила Ђукановића који је у ових 27 година био све од ових побројаних националности, и који је довео Шинаватру међу нас, обукавши га у црногорску народну ношњу на Светом Стефану. Јер сви ми добро знамо да овог Шинаватре нигдје не би било, да га Ђукановић није довео, окупао, обријао и спасио од крвожедних терориста на Тајланду. И сад он оће да буде испред Мила? Е не може! Е не дамо!“

Зато Кнежевић предлаже да Влада одмах размотри повећање акциза на гориво и дуван, као и ново смањење надокнада мајкама, које би искористили за финансирање тужбе против Форбса, који свјесно смањује наш финансијски рејтинг и наноси непроцјењиву штету Црној Гори у глобалним бизнис круговима.

„Интересе Ђукановића, тј. Црне Горе нека заступа први батлер породице и повремени министар правде Зоран Пажин, који се већ прославио у процјени душевних болова једног од чланова Прве Фамилије. Наравно, то све под условом ако буде имао времена, пошто ових мјесеци не избија из Катнићеве канцеларије дорађујући му “државни” удар по принципу еци – пеци – пец – коломбоћ, што ће му посебно бити узето у обзир кад завлада правна држава. Само да се тад, овај Шибенчанин, не позове на хрватско држављанство, па будемо морали да га тражимо скривеног иза скулптура у катедрали Светог Јакова“, сматра Кнежевић.

Такође, овом приликом позива синдикалне вође и организације да масовно и без прекида организују протесте до окончања поступка против магазина Форбс, јер је ово кап која је прелила чашу.

„Ако смо некако издржали смањење надокнада мајкама, замрзавање дјечијег додатка и пензија, смањење плата, повећање горива и животних намирница, 500 милиона годишњег задуживанај, преко ове Форбсове ранг листе нећемо и не смијемо прећи. Јер ако наш Мило Ђукановић има само 167 милиона долара, онда ни ми не треба ништа да имамо“, поручује Кнежевић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Bravo Kneževiću,fantastično prikazana slika današnjeg Montenegra!
  Kada se pogleda kolika je ovo suma ispadne da je jedna A.Merlel kancelarka najjače zemlje u evropi ubogi prosjak naspram „našeg“Mila,nezna jadna kako se prave pare,mislila glupača više na opšte nego na svoje dobro.
  Pitam se samo za koliko vremena moj bratić može zaraditi ove pare ako znam da mu je mesečna plata 200eura( uvijek kasni po dva mjeseca).
  Zbog toga Kneževiću apsolutno sam na tvojoj strani,hajde da napravimo nešto za gospodara da se jadan ne bruka pred svijetom, neku dobrotvornu akciju,da skupimo,da damo i ovih 200eura i onako ih potrošimo i prije nego ih dobijemo!

 2. 0
  0

  Umoran sam vise od podrške slobodno mislećim ljudima, ali moramo izdržati. Radoje Domanović, Petar Kočić , Branko Radičevic, Laza Kostić, a tek vladika Rade sve poznati borci za slobodu kroz pero svoga roda u vremenu u kojem su živjeli nisu imali tu srecu da budu podržani od svoga naroda. Milanova satira olakšava naše muke. Mlad si izdrži,nastavi u tom stilu. Srećna nova godina braco Srbi i neka nam je Bog u pomoc.

 3. 0
  0

  Кнежевић: Шинаватра да буде испред Мила? Е не може! Е не дамо!
  tacno nema toga kod nas ,neko prvi i ja do njega .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here