Насловна Друштво Кнежевић: Православље ће одољети изазовима и вјештачким творевинама духовности

Кнежевић: Православље ће одољети изазовима и вјештачким творевинама духовности

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник ДНП-а Милан Кнежевић у име чланова и симпатизера Демократске народне партије, као и у своје лично име, честитао је благе дане, Бадњи дан и Божић, патријарху српском Иринеју, митрополиту црногорско-приморском господину Амфилохију, епископу будимљанско-никшићком и администратору епархије милешевске Јоаникију, свештенству и монаштву и свим православним вјерницима у Црној Гори и шире, који славе Божић по јулијанском календару.

Кнежевић свима православнима жели да ове благе дочекају са спокојем у души и срцу, у личној и породичној срећи и хармонији, и поштовању себе и другога.

Предсједник ДНП поручује да православље и данас на нашем духовном тлу и шире постиже своју пуну вриједност по себи у сазвучју са свим конфесијама у Црној Гори, у већ традиционалној међувјерској толеранцији и уважавању.

Предсједник ДНП-а у својој божићној честитки истиче и да нам нијесу потребне вјештачке подјеле, јер оне не доприносе миру, спокоју и даљем развоју оптималног суживота на тлу мултинационалне и мултиконфесионалне Црне Горе.

Кнежевић истовремено указује и на чињеницу да Митрополија црногорско-приморска, као стожер православне духовности у Црној Гори, ни данас није поштеђена бројних искушења и притисака, али исказује наду да ће Митрополија и у овом смутном времену одољети свим изазовима и вјештачким творевинама духовности.

Свима православнима Кнежевић упућује традиционални божићни поздрав: „Мир Божји – Христос се роди.” „Ваистину се роди.“

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here