Насловна Политика Кнежевић поднио тужбе против „Пинк М“ и „Медиа-Неа“

Кнежевић поднио тужбе против „Пинк М“ и „Медиа-Неа“

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске народне партије Црне Горе и члан Предсједништва Демократског Фронта, Милан Кнежевић, данас је поднио тужбе против „Пинк М“, и „Медиа-Неа“ д.о.о. – Подгорица“ који су оснивачи медија „Пинк М“ и листа „Дневне новине“ због повреде части у угледа.

„Тужени медији су у континуитету у току трајања изборне кампање за парламентарне изборе али и након одржаних избора спроводили беспризорну и сензационалистичку кампању према Предсједнику ДНП-а на начин што су објављивали текстове који су засновани на неистинитим тврдњама чиме су у дугом временском периоду дезавуисали и дезинформисали јавност. Намјера тих текстова је била да се наруши углед и част Милана Кнежевића у очима јавности без изношења било каквих доказа или чињеница које би поткријепиле наводе“, пише у саопштењу Кнежевића.

„Посебно се у тим нападима истичу монструозне конструкције о наводном учествовању у окрестрираној акцији служби државне безбједности и криминалног миљеа, познатој као афера „државни удар“ када су поменути медији имали улогу да овај наводни државни удар представе као реалну опасност по уставно уређење Црне Горе. Свакодневно и то у више наврата су поменути медији ширили пропаганду да су Милан Кнежевић и остали у Демократском фронту „организатори и планери државног удара који је имао за циљ изазивање крворпролића и рушење уставног поретка“.
Након читаве трагикомедије око државног удара свима је постало јасно да је употребна вриједност ове афере била да се очува власт ДПС-а, и да је за то било потребно да се дискедитују они који су највећа пријетња по владавину криминогеног режима а то су челници ДФ-а. Срамна је и недопустива улога појединих медија који су учествовали у овом последњем покушају одржавања на власти Мила Ђукановића, и који су му у коначном, макар за кратко, омогућили да формира сумњиву парламентарну већину. Медијски центар ДНП – а изражава жаљење што је један медиј својим гашењем избјегао суочавање са неистинима и монструозним конструкцијама које је мјесецима пласирао са јасном намјером позива на линч Милана Кнежевића. Такође, изражавамо жаљење што је један број удбашких портала избјегао судски процес, јер су “ само “ преносили дјелове оркестриране хајке медијског сатанизовања ДФ – а.

„Нико у Црној Гори више нема дилему да ови квази-медији које контолише кабинет Предсједника Владе и предсједника ДПС-а искључиво постоје ради дискредитације политичких противника. Судећи по количини хистерије и неистина које су ширили о предсједнику ДНП-а Милану Кнежевићу, од тренутка расписивања избора па све до данас, онда је лако уочљиво да је власт ДПС-а никад крхија и угроженија. Уосталом, суђење ће бити идеална прилика да главни и одговорни уредници ових медија поткријепе доказима текстове и прилоге које су мјесецима пласирали против једног од лидера ДФ – а , или да већ сад прихвате понуду, да умјесто новчане надокнаде, сљедећих пола године објављују јавна извињења Милану Кнежевићу и члановима његове породице“, сматра ДНП.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    1

    Normalno je u svakoj zemlji na legalan način tražiti pravdu. Sud je institucija koja mora sankcionìsati ovaj permanentni linč, a da li u ovoj državi se može očekivat takav epilog u to nevjerujem. Svakome je jasno da čitav sistem ove države je u funkciji DPS oligarha.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here