Насловна Насловна Кнежевић: Пајовић није имао подршку 42 посланика

Кнежевић: Пајовић није имао подршку 42 посланика

0
ПОДИЈЕЛИ

Завршни чин избора Дарка Пајовића за предсједника Скупштине, без присуства опозиције, уз искључене камере, у пројектовану поноћ, јасно индицира да лидер Позитивне није имао подршку 42 посланика, како је то саопштио Милутин Симовић, тврди лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

Саопштење Кнежевића преносимо у цјелости

Сама чињеница да је ДПС – у хистерично било потребно да свечану сједницу поводом десетогодишњице референдума на Цетињу, дочека са каквим таквим предсједником Скупштине, у потпуности разобличава поноћну превару нових коалиционих партнера.

Ако се томе дода и гестикуација Милутина Симовића док је нервозно саопштавао резултате гласања, нема дилеме да се у четвртак, у раним јутарњим часовима одиграо наставак афере „ Снимак „.

Зато позивам Милутина Симовића, у том тренутку предсједавајућег Скупштином, да објасни зашто је дао паузу у најважнијем тренутку бројања гласова, и зашто је телевизијски пренос прекинут кад је требало остварити увид у изборну кутију.

Такође, очекујем од Милутина Симовића да саопшти црногорској јавности ко је са њим бројао гласове за Дарка Пајовића, јер му је лице након саопштавања резултата одавало изглед човјека којем је прскао чир на дванаестопалачном цријеву? Зар избор предсједника Скупштине Црне Горе не представља свечани чин, посебно у десетогодишњици обиљежавања црногорске независности, који заслужује директан пренос и то у неко пристојно вријеме, а не по мрклом мраку, без представника опозиције, без директног преноса, уз комеморативну атмосферу након проглашења резултата.

Зато звучи крајње гротескно да након лажираних резултата за предсједника Скупштине, Дарко Пајовић отпочне свој нелегитимни мандат пријетњом посланицима ДФ- а, како им неће дозволити да се понашају према Милу Ђукановићу како су научили, јер ће он својим поноћним ауторитетом заштитити његов лик и дјело.

Наравно, Дарко Пајовић ће у томе успјети, исто као што је успио да сачува јединство странке, која се након четири године распрсла као мјехур од сапунице. И умјесто што патетично стоје на бранику „ независности“, Дарко Пајовић и Милутин Симовић имају обавезу да доставе на увид јавности стварни изборни материјал који су покушали сакрити од опозиције и црногорских грађана, а који јасно показује да Пајовић није имао довољан број гласова.

Или су Пајовић и Симовић служећи се аналогијом да су досад сви покрадени избори и референдум, сматрали да имају солидну основу да лажирају и избор за предсједника Скупштине.

Имајући у виду толике циклусе лажирања свега и свачега неће ме зачудити ако се испостави да је на крају за предсједника Скупштине изабран Андрија Поповић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here