Насловна Политика Кнежевић нови вршилац дужности декана

Кнежевић нови вршилац дужности декана

0
ПОДИЈЕЛИ

sasa knezevic

Душко Бјелица, предсједник Управног одбора Универзитета, саопштио је данас да је професор Саша Кнежевић именован је за вршиоца дужности декана Факултета политичких наука у наредна три мјесеца, преноси агенција Мина, те да ће он сјутра ступити на ту дужност.

,,Донијели смо одлуку да се за вршиоца дужности декана ФПН именује Кнежевић и да се сјутра распишу нови избори за декана на том Факултету, који ће бити спроведени најдаље за три мјесеца“, изјавио је Бјелица новинарима.

Универзитет ради само у складу са Законом

Упитан зашто је Кнежевић именован за вржиоца дужности декана, и како коментарише ситуацију на ФПН везану за његов избор, Бјелица је казао да Универзитет ради, и да ће убудуће радити, само у складу са Законом.

,,Пријетње и уцјене се неће спровести. Свако има своје легитимно право да остварује циљ на начин како он то мисли да је најцјелисходније, а да ли ће у томе успјети, то ће показати вријеме“, казао је Бјелица, додајући да не знају да ли ће се Кнежевић кандидовати за декана.

,,Кнежевић је у више наврата био члан струковног вијећа, члан Сената, има искуства у раду на Филозофском факултету, ФПН-у, и тренутно од тих могућих кандидата који би могли да аплицирају за то мјесто вд декана, је у звању ванредног професора“, казао је Бјелица.

У Управном одобору су сматрали, како је додао, с обзиром да Кнежевић није био кокурент ни у једном досадашњем избору, да би могао на законит начин да у периоду од три мјесеца спроведе изборе на ФНП-у.

Бјелица је казао да у Унивезитету немају амбицију да се мијешају у изборе на ФПН, али да желе да прате да рад на Универзитету буде законит.

,,Такође, под нашом пажњом ће бити да ли ће бити одређених манипулација, као што су биле до сад, да ли ће бити замјена теза, као што је било до сад, да ли ће они који су били у незаконитом статусу изигравати жртве“, поручио је он.

Ни један појединац није битан система

Бјелица је рекао да не прича ,,ни о једном имену“, јер сматра да ниједан појединац није битан система и да од Универзитета према никоме није било шта ускраћено ни нарушено.

Управни одбор је данас на сједници усвојио и одлуку о Нацрту меморандума ревизије пословања Економског факултета и Нацрт ревизије успостављених система контроле у процесу формирања евиденционих картона студената основних студија Биотехничког факултета за студијску 2013/14. годину.

,,Управни одобор их је добио на распалагање и прослијеђене су на те двије универзитетске јединице да дају коментар, па ћемо на наредној сједници донијети коначан извјештај о томе“, прецизирао је Бјелица.

Трајање мандата ректора да буде изједначено са органима управљања и руковођења

,,Сматрамо да то треба да буде једно и друго на период од четири године“, појаснио је Бјелица.

Он је рекао да у Универзитету очекују значајнију подршку Владе, и навео да се надају да ће буџет у односу на прошлогодишњи бити већи.

,,Обавезе које имамо према запосленима надам се да ћемо почетком наредне године почети да измирујемо у знатно бољем обиму него што је то било до сада, и да ћемо ову годину завршити са свим исплаћеним зарадама за све запослене на Универзитету у обиму како је планирано“, казао је Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here