Насловна Насловна Кнежевић: Нисам у савезништву са ДФ-ом

Кнежевић: Нисам у савезништву са ДФ-ом

5
ПОДИЈЕЛИ

Поводом тешких неистина, објављених у појединим медијима, којима се подмеће предсједнику Атлас Групе г. Душку Кнежевићу да је наводно рекао својим запосленима да на саслушању изјаве да је новац који су конвертовали припадао градоначелнику Подгорице г. Славољубу Стијеповићу, те инсинуира да г. Кнежевић има везе са финансирањем ДФ-а, шаљемо изјаву за јавност г. Кнежевића, саопштено је данас из Атлас групе. Кнежевић у саопштењу напомиње да га нико од надлежних није званично позивао поводом овог случаја и још једном негира да се ради о прању новца. Он је нагласио да су сва средства која стиче и пласира на тржиште легалног поријекла и истакао да није у никаквом савезништу са Демократским фронтом.

Саопштење г. Кнежевића преносимо интегрално.

У досадашњим обраћањима јавности поводом привођења мојих запослених нијесам хтио да оставим простор за било каква нагађања или мистерије. Зато сам од почетка био врло јасан – сигуран сам да нема говора о прању новца, моји запослени су новац који припада мени и за који у сваком моменту имам доказе одакле ми је, по мом налогу, замјенили су у еуре за моје потребе. Напомињем да ме нико од надлежних није званично позивао поводом овог случаја и да свакоме стојим на располагању чим се опоравим од операције, обављене недавно у Београду.

Новац је званично замијењен на шалтеру у банци. Спреман сам да дам све информације о овим трансакцијама за које сам сигуран да су урађене по свим прописима. Исто тако, нећу мирно посматрати било чије покушаје да се преко мојих леђа одвијају било какве политичке битке. Не кријем се нигдје нити имам разлога. Жао ми је што сам због постоперативног третмана и лијечења био спријечен да одмах дођем у Подгорицу и будем уз моје сараднике. Врло ми је жао што они и њихове породице пролазе кроз нешто што не заслужују и зашто нису криви.

Такође, никоме ништа не подмећем нити је то мој манир. Г. Стијеповић је мој дугогодишњи пријатељ, још од гимназијских дана, као што су то и државни челници са којима годинама сарађујем на промоцији Црне Горе и анимирању страних инвеститора. И то је некоме вјероватно послужило као згодна прилика да повеже г. Стијеповића са привођењем мојих запослених, са намјером да у све ово упетља политику.

Онда је неко други, покушавајући да једну конструкцију покрије другом, одлучио да пласира у јавност бесрамну лаж како сам ја у некаквом савезништву са ДФ-ом. Бављење политиком ме не занима. Јесам веома гласан и веома конкретан промотер еуро-атлантских интеграција, али не бавим се тиме из политичких интереса, већ зато што то сматрам најбољим оквиром за будућност Црне Горе и бизниса.

Стало ми је да црногорска јавност сазна истину и да укажем на неистине и подметања на мој и рачун мојих пријатеља и сарадника. Биће покренути поступци против свих који тенденциозно објављују клевете на мој рачун.

Црну Гору сам напустио по заврсетку гимназије, када сам отишао на студије. Од тада живим и послујем у разним земљама у иностранству, гдје сам и засновао породицу која никада није живјела у Црној Гори. Пружио сам доказе о продаји имовине у иностранству, као и изводе са рачуна страних банака који свједоче о поријеклу новца. Сва средства која стичем и пласирам на тржиште су искључиво легалног поријекла, исто као што су биле стотине милиона еура и долара уложених до сада у пројекте и радна мјеста у Црној Гори. И поред свега овога, желим још да вјерујем да нисам погријешио и да је Црна Гора правна држава у којој ће се сваки инвеститор осјећати сигурно и бити поштеђен политичких разрачунавања.

5 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Задња реченица је много, много спорна и много, много открива. Сад ће одједном да се испостави да Црна Гора и није тако поштена и није тако атрактивна. Све по закону па ко кога за.ебе.

 1. 0
  0

  Zavrsi li taj fakultet?Crna Gora ti je pravna drzava.Takva ti je svaka istina.Plasiras pare belosveckog kriminala,taman kao onaj s primorja sto su mu bombe podmetali u hotelu.Tvoja banka je godinama prala pare u Moskvi uz ogromne provizije i sad si poceo da pricas o postenju.Migo ti prijatelj?Zato ga i branis.Pokrij se usima bice ti pametnije i ne pricaj da volis Crnu Goru jer ti volis samo pare.Sto ti tone onaj centar?Zao ti bilo pare za analizu terena.Doveo si arhitekte i inzinjere iz Srbije da ti rukovode radovima iako volis Crnu Goru.Da nijesi lazovcina ne bi imao sto imas.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here