Насловна Политика Кнежевић: Мило ми је рекао да су паре од шверца његове, а...

Кнежевић: Мило ми је рекао да су паре од шверца његове, а браћа Бан су чувари трајекта

Ђукановић ми је рекао да су то његове паре које су формално воде у Швајцарској на рачунима његових пријатеља Душка Бана и Жељка Михаиловића. Новцем је управљао Дејан Бан по Ђукановићевим инструкцијама

38
Knežević
Мило Ђукановић и Душко Кнежевић

Предсједник Атлас групе Душко Кнежевић казао је да новац који су Душко Бан и Жељко Михаиловић положили као гаранцију за кредит Мила Ђукановића заправо припада актуелном предсједнику Црне Горе, који су њих двојица држали у банкама у Швајцарској на своја имена.

Диктатор је почео сам да се разоткрива и тако ми олакшао циљ да цијела
Црна Гора види његово право лице. Бан је саопштио да су он и Михаиловић дали новац који је послужио као гаранција мени да Ђукановићу обезбиједим кредит код Пиреус банке у Лондону у износу од 1,5 милиона евра. Пропустио је да каже најважније, а то је да је то заправо Ђукановићев новац који су они у Швајцарској држали на своја имена, истакао је Кнежевић у изјави достављеној порталу ИН4С.

Када сам, додао је он, обзнанио одакле Ђукановићу први милион, нијесам имао намјеру увлачим Душка Бана и посебно Михајловића, који је поштован породичан
човјек.

Никада са њима нијесам имао било какве пословне односе нити правио договор о овом аранжману. Договарао сам се Милом Ђукановићем. Ђукановић ми је рекао да су то његове паре које су формално воде у Швајцарској на рачунима његових пријатеља Душка Бана и Жељка Михаиловића. Новцем је управљао Дејан Бан по Ђукановићевим инструкцијама. Ђукановић ми је казао су то паре од транзита цигара и послова које су заједно обављали, тврдећи да они не могу да се појаве
као кредитори због природе посла којим се баве, истакао је Кнежевић.

Питао ме, навео је он, да ли имам неку могућност да ове паре дођу легалним
банкарским кредитима из иностранства на његов рачун.

Knežević DK
Душко Кнежевић

Након тога сам осмислио начин да моја фирма гарантује за Ђукановићев кредит, а да новац из Швајцарске прије тога буде уплаћен на рачун моје фирме. Све се завршило тако што је Ђукановић добио кредит, а ја сам му касније донио 1,5 милиона кеша, који је свакако био његов. У једном моменту је почео да се “не сјећа”, јер је “мислио да је то донација за ДПС”. Одмах по добијању кредита, на његову молбу, био сам задужен за фиктивну берзанску трансакцију акцијама Прве банке, на основу које је Ђукановић зарадио вишеструко, указао је Кнежевић.

Не знам, истакао је он, зашто ме неписмени шверцер цигара Бан назива дигитални
Језда са торбама, када зна да те торбе и вреће нијесу биле за мене, него
за господара Мила Ђукановића.

Прошле године ме позвао на кафу у Хилтон и рекао ми да су паре које су коришћене за Милов кредит његове и ја треба да му их вратим. Одговорио сам му да ја никада о том аранжамну нијесам причао са њим него са Ђукановићем и да сам те паре вратио Ђукановићу. Пошто Бан врло стручно објашњава његове послове ван граница Црне Горе и пошто добро познаје међународно пословање и међународне стандарде, пошто је тако поштен међународни бизнисмен “великог транзита”, позивам га да открије који су то рачуни и које су то банке са којих је плаћао, односно на којима је чувао новац Мила Ђукановића. Позивам га да објави IBAN са којих су паре дошле, па да међународним истражитељима олакша да што прије установе гдје су паре и имовина Прве фамилије, казао је Кнежевић.

У праву је, додао је он, када каже да се бавим четвртом, дигиталном индустријском
револуцијом. По мени, то је будућност Црне Горе, а не шверц цигара.

Успут да Душка Бана подсјетим да је Поморски саобраћај купио захваљујући мени, јер ме тадашњи директор ПИО Радоје Жугић замолио да не продужим гаранцију предузећу Аутопревоз Херцег Нови, како би та фирма била онемогућена да буде конкурент браћи Бан и Михаиловићу. То је био начин да браћа Бан купе ово предузеће јер, како ми је рекао Жугић, он је лично заинтересован за ову трансакцију. Цијенећи помоћ Душка Бана у разоткривању Прве фамилије, без обзира што ми је вјероватно несвјесно пружио, ја ћу му узвратити савјетом да своју фамилију – извуче из куће Борџија, закључио је Кнежевић.

Прочитајте још:

Амнезија Милових пријатеља: Сјетили се послије 12 година да им је Кнежевић дужан 1,5 милиона

38 КОМЕНТАРИ

 1. 77
  1

  Knezevicu, iako sam nepovjerljiv, a i zivotno iskustvo mi to diktira, vjerujem ti .
  Jer jednostavno neistinom nemozes protivu ove lopine i kriminalca, sve mora biti jasno bez pukotina.
  Milo i njegovi pajtosi cim zinu slazu. Do sada im je to islo, ali vise nema, ali tamo oni to ne kapiraju.
  Mnoge je on i njegova banda potrosio i ima namjeru jos. To djubre je nezasito, a ljudski zivot, a kamoli imovina nista mu ne predstavljaju. Mnogi to ne prihvataju i misle da se ruzne stvari drugima desavaju.
  Mislim da stvari i dokaze za ovu hulju i njegove satrape ne treba previse razvlaciti. Zato sto tamo oni dobijaju na vremenu, a i ovaj narod nije vise bas strpljiv i sklon taktiziranju. Jer ovo zlo previse dugo traje.
  Zmija se gadja u glavu i ne dugovlaci se.

  • 35
   0

   Upravo tako. DK poneshto PRECUTI, kaze onoliko koliko je potrebno u tom momentu. Kasnije dodaje, ali ono shto kaze – pokazuje se da govori istinu i samo istinu, nishta bez istinu, neka mu Bog pomogne. To je zakletva u US sudu i Dushko se priprema za internacionalno sudjenje.

   Sad smo gore zaokruzili prichu:

   ~ Milo otvorio firmicu Kapital Invest
   ~ Trazio u Londonu kredit od milion eura
   ~ Banka u Londonu trazila milion i po kolateralnog kesha, koje bi drzali kao garanciju.
   ~ Dushko je smislio mucku sa Milom. Dushko ce da prilozi SVOJE NOVCHANE GARANCIJE U VREDNOSTI MILION I PO Londonskoj Grchkoj Banci (sa kojom je saradjivao sa Kipra). Za uzvrat, Milo ce dati Dushku milion i po sa rachuna u Shvicarskoj, koje su ne na Milovom imenu (!!!) vec na imenu Bana. Taj privremeni zajam Dushko ce morati da vrati Milu, poshto Milo opere pare, za shta je trebalo svega 2 nedelje.
   ~ Ban prebacuje na DK racun milion i po eura
   ~ DK pravi ugovor o toj transakciji sa Banom, da se zna da taj milion i po kesha nije Dushkov, vec Banov, t.j. Milov.
   ~ Sa milion eura kredita dobijenog od Pireus Banke, Milo kupuje od brata Aca akcije Prve Banke, koje za par nedelja Aco povecava za 500% na berzi.
   ~ Sad je Milo/Kapital Invest legalna firma sa 5 miliona eura posle 2 nedelje, a ta cifra nastavlja da raste, kako rastu akcije Prve Banke. Pireus Banka ima nove oprane Milove pare, tako da Dushko moze da izvuche milion i po eura, koje su bile pod hipotekom te dve nedelje, dok Milo nije oprao pare.
   ~ Dushko vraca milion i po Banu, t.j. Milu. Ban sad tvrdi da mu Dushko nije vratio sve te pare, iako se radi o Milovim parama u Shvicarskoj, koje je Milo drzao na Banovom imenu.
   .
   .
   .
   Prijatelju, zamisli o kakvom se ovde INTERNACIONALNOM KRIMINALU radi. Ovo je samo mali deo ledenog brega iznad vode. Ispod vode su Milove milijarde eura/dolara.

   .
   .
   E sad uporedi sve ovo sa onim bednim Migom i njegovom kovertom, kako je oprao $100 000, za koji ga veseli Katnic kobajagi goni!

   Katnic je sad VOLJNI SAUCHESNIK U INTERNACIONALNOM BANKARSKOM KRIMINALU.

   Smeshna je Milova poternica u Interpolu za Dushka. Ona prava Interpol poternica ce biti za Mila-Aca-Brana-Anu kao chlanova Zlochinachog Kriminalnog Udruzenja zvanog Hobotnica sa kriminalom bez granica

   • 28
    1

    Dushko je do sada eksplodirao sledece dve H-bombe:

    H-Bomba #1: MILO JE NAJBOGATIJI POLITICHAR NA SVETU. Dushko sad govori istinu, samo istinu, nishta osim istine, neka mu Bog pomogne.

    H-Bomba #2: MILU SU PRIJATELJI „IZ USKOG KRUGA“ PODVODILI ZENE I KCERKE RADI POVLASTICA, KOJE IM JE ON ZA UZVRAT RADIO ZA OVIH SVO VREME „OBNOVLJENE NEZAVISNOSTI“, PRIZNANJA „KOSOVE“ I EVRO-ATLANTSKIH INTEGRACIJA!!! Dushko sad govori istinu, samo istinu, nishta osim istine, neka mu Bog pomogne.

    Kako ce ovu drugu H-Bombu – zivotinjsku vest da dokaze, to samo blagi Bog zna.

    • 15
     1

     Mladene, da li si primetio one Milove PR i botove, koji su stalno slali poruke Dushku da iznese sve shto ima. Medju tim Milovim PR-Botovima su i ono troje, koji sede pored Gojka u „Nedjelja u Petak“, koji su rekli da cela ova afera (koverta) nije nishta posebno. Tresla se gora, rodio se mish…. Te Dusko davo’ DPS-u… pa Boze moj tako se finansiraju stranke… Te Milo pravi kucu… Shta je tu strashno… Chevek pravi kucu.

     Na drugoj strani nash, hrabri Dushko je obecao pre vikenda (parafraza): „Ovo sam malo prikachio ove video-klipe da vam zagolicam mashtu. Na njima ste videli kurira Miga sa kovertom. Od ponedeljka krece kljuchna pricha. Ne radi se vishe o kovertama, ima da rade TORBE“!

     I gle chuda, danas je stvarno izneo ochigledno istinitu prichu da je morao da preda Milu preko Bana torbu u kojoj je bilo milion i po eura u keshu (shto sam objasnio gore, natenane!!!

     • 9
      0

      Sa uživanjem sam poslušao pjesmu Timura Tmurnog o gospodinu koji u emisiji „Nedjelja u Petak“ sjedi preko puta Gojka. Za sve koji žele da shvate psihološki profil botova znojave Milijane, link za pjesmu je sljedeći:
      https://m.youtube.com/watch?v=klM3koOPwls
      Srdačan pozdrav!

     • 8
      0

      Ako ima neko da mu nije jasno zasto je Dushko nosio Banu na noge torbu sa milion i po eura, evo josh detaljnije objashnjenje:

      Iza kulisa Dushko je sastavio fiktivni ugovor izmedju njega i Dushka Bana. Naslov ugovora: AGENCY CONTRACT FOR INVESTMENT.
      Ugovor je btw. sklepan na loshem engleskom. Dushko je „AGENT“ u ugovory, a Ban i Mihailovic su „INVESTITORI“.

      Sad dolazi opshta smejurija:

      Ova dva Milova drugara su navodno angazovala Dushka da kao njihov „agent“ za njih istrazi CG trzishte, gde oni zele da investiraju svoj novac!! Milion i po eura za „istrazivanje trzishta CG“! Ochigledno su bili u muci – kakav posao da izmisle za ovaj fiktivni ugovor. Ovo je ilustracija kako su se pisali UGOVORI za FIKTIVNE USLUGE U CG. Setite se „konsultantskih usluga“, koje je kobajagi Ana radila za Madyar Telekom, za koji je dobila prema njenoj izjavi u Shukovicevoj emisiji 580 000 eura, dok US SEC tvrdi u sudskoj tuzbi da tu nije bilo nikakvog rada od vrednosti, sve je bilo zamishljeno-fiktivno!!!

      Dakle, Dushko nije nishta istrazivao, forma je zadovoljena, Milo je preko Bana i Mihailovica dao pare Dusku (1,5 miliona eura privremene kesh-kaucije) sa tajnog rachuna u Shvicarskoj, a posle 2 nedelje, kad je Milo oprao pare i dobio sveze pare od brata Aca za akcije Prve Banke, sad je Dushko trebalo da vrati milion i po eura Banu, t.j. Milu. Problem je bio shto sad Dusko nije mogao da te pare prosledi preko legalnih, bankarskih puteva, jer bi se lako otkrilo da je on samo fiktivno garantovao banci za pranje novca. Zato je Dushko morao da utovari torbu sa milion i po eura i odnese je Banu!

      Ovim priznanjem Dushko uvaljuje sebe u kriminalni biznis pranja prljavog i mozda chak krvavog novca. Medjutim on zaista nije imao izbor. Kad je Milo izdao naredjenje da ga hapse i u zatvoru ga pritisnu, kako su ochigledno pritisli i sa familijom ucenili Sveta, on je pametno zbrisao za London, chiji je drzavljanin!!!!!!

      Dushko ce da oda josh mnoge tajne, pomenuo je ubistvo Dushka Jovanovica, kad je javno pitao Mila: „Ko ubi Dushka Jovanovica?“ Samo odavanje tajni o tim likvidacijama same po sebi mogu da imuniziraju Dushka od svakog kriminalnog gonjenja u CG, dok ce izgubiti svu nezakonito stechenu imovinu. Treba da ocekuje da plati kazne u sudu u Londonu ili NYC, a da ne goivorimo o buducem sudjenju u istinskom, nezavisnom sudu u CG.

 2. 56
  0

  Ко би горје сад је долје. Како се све то окреће.
  Гусле моје од јавора сува, а гудало од кобиле вране…вас је Србин пет вјекова чува… да казују све што знају…
  Пожурите да се ово расплете до сезоне …

 3. 56
  0

  Jbg,Di Kej,dao si im mnogo prostora i puno si putia poklekao da te reketiraju iz tog razloga ti je ovaj skeledzija i trazio milion ipo,on je nepismen ali zna da racuna na prste.Dobro su te odrali ti si trpio dok nijesi vidio da vise ne mozes ,poceo si dase gusis.Sada imas istorijsku sansu da vratis barem nesto od izgubljenog dostojanstva pa uradi to,za zla u kojima si im bio pokrovitelj i saucesnik ne mozes biti amnestiran

 4. 59
  0

  Knezevic ih razbija.
  DF treba da pomogne MANSU u podnosenju krivicnih prijava i da dok se sve ne zavrsi ni jednom ne pomene NATO , referendum i ostale slicne price

  • 23
   0

   Ovo nikad vise 1918je parodija na zavodjenje Miska Siska Stafetlije naroda za Goles planinu dok skeledzije pljackaju narod!Oj ha l,oj ha!Treba ptayi malog od mraka -cikovog dotora sta misli o ticaju nato pakta na prevoze skeledzija?Treba priupitati onu kokosku strikovu sa semsirom o uticaju skele na ligvistivke dubine babe iz Pive?Oj ha !Oj ha !

 5. 42
  0

  Вељи Црногорци и њихово поимање државе!!!
  Једна „нација“ која је бројно равна броју Новосађана у својој халапљивости и незнању појела је саму себе. Удри у патриотизам, заклињање на вјечност, иновирај језик, писмо, вјеру, лидеруј, удружуј се с великим силама, улази наглавачке у НАТО, бљуј по пријатељима и издавај их на сваком кораку.
  У ствари ради се о шаци јада, која гледа да што више смота за себе.
  Овај мали пример показује да умјесто да становници двије општине убирају чисте приходе, од онога што је увијек било рентабилно, отац државе, а и веље нације приграбио је у свом патриотском заносу за себе.
  Црна Гора је пропали пројекат безбожника и већ је у банкроту.

 6. 43
  1

  Bogami, ovo je dobra vijest za Srbe, gospodin Knežević na vezi sa In4S portalom! Uskoro u Crnoj Gori 92% Srba😉Ko će odgovarati za Pomorski saobraćaj? Je li iko išta ovdje pošteno radio? Ima li ljudi? Vidimo da se gospodin Knežević po izjavama kaje, što je i on potpomagao logistički, a i finansijski hobotnicu!

 7. 34
  0

  Није историјски лијепо али је корисно: следи хапшење Предсједника, Тужилаца, Судија, Предсједника и Потпредсједника Скупштине Црне Горе, те законски неће бити могуће расписивање избора..Како изаћи из овог годинама подстицаног криминалног Хаоса ?
  Дајте под Хитно предлоге !!!

 8. 27
  0

  поставља се питање дали су ишта поштено урадили одијело и ципеле нијесу оштено платили

 9. 25
  1

  „Како изаћи из овог годинама подстицаног криминалног Хаоса ?
  Дајте под Хитно предлоге !!!“
  Све распуштити, само оставити Мила.
  Мила узети као заштићеног свједока, почети истрагу и једно 20 хиљада чланова ДПС-а, СДП-а и других криминалних организација ће се сручити у затворе за 20 дана.
  Онда нека распише изборе и одма бега код кумова у Јемирате, Бахаме, Косово итд. Нек му је са срећом слобода, само да нас ослободи своје демократије и „бољег живота“.

 10. 18
  1

  „Uskok“, mozda postoji mogucnost da se poslanici u Crnogorskoj Skupstini, organizuju i dovedu pameti. Da budu predstavnici naroda iliti gradjana, a da se ostave partija i da donesu znacajne odluke za spas Crne.

  Da formiraju posebno tijelo, od moralnih, sposobnih, mudrih, hrabrih i rijesenih koje ce rukovoditi specijalnim tuzilastvom i sudom dok se ne prevazidje ova situacija. Trebaju nam nesalomivi. Kriminalci se moraju procesuirati u fer sudjenju, a pokradeno i oteto vratiti drzavi i narodu.
  U medjuvremenu organizovati fer i postene izbore.

 11. 22
  0

  Sposobni ljudi i to je to ,treba ovo malo da potraje da vidi ova skitnja od naroda koja je ovo druzina i udruzenje zvano Montegro.
  Bilo je u svijetu nepotizma i ima ga svugda ,ima i mafije,medjutim sto ima Crna Gora to je malo gdje do sada bilo vidjeno.Pitanje ko kako poslije ovih bandita ,da li dovesti strani protektorat i DPS kao stranku zbranit.

  • 11
   7

   Jedini moguci put: Nastaviti put ka EU. Nije toliko bitan sam ulazak. Najbitniji je taj put, koji bi iz osnova TRANSFORMISAO CG.

   AS Pravo je bazirano na 10 Bozjih Zapovesti. Samo pravedno drushtvo, pravedno za sve moze da opstane – NA DUGU STAZU. Nisu bitni ni Rusi ni Amerikanci, bitno je stvarati to civilizovano-pravedno-demokratsko drustvo, gde su SVI RODJENI RAZLICHITI ALI SU ISTI PRED ZAKONOM.

   Taj NOVI USTAV CG je neshto najpotrebnije Crnoj Gori. Ja lichno bih prepisao US Ustav, jer su se stvaraoci (Pra-Oci) pretrgli da prema Ustavu NIKO NIJE SHEF, vec da se sve institucije uzajamno chekiraju.

   Takav US Ustav je omogucio da na chelo dodje „Loose Cannon“ (slobodni strelac) Tramp na vlast, a da bude protiv 99% medija, protiv Duboke Drzave. On je praktichno sam protiv svih. U rukama ima samo Tviter i za njim je 50-ak% naroda. Novembra 2020 ce ubedljivo pobediti, samo zato shto nije blebetar, vec praktichar, koji donosi PROSPERITET NARODU.

   Juche je u „Face the Nation“ rekao da ce povuci sve US vojnike iz Avganistana i Sirije… Parafraza: „Dosta je bilo… Talibani su umorni od ratovanja, mi smo umorni… Ostacemo u Iraku (gde vlada mir), odakle cemo se boriti protiv ISIS!“

   To treba Crnoj Gori. NOVI CG USTAV, gde ne bi bilo shanse da neka nova partija preuzme vlast od DPS, da dodje Novi Milo, koji ce kao do sada biti ucenjen/iznajmljen i koji ce biti max 8 godina na vlasti. Eliminisati monopole i GARANTOVATI PROMENLJIVOST VLASTI.

 12. 26
  1

  Svaka cast na tekstu, Ali ste zaboravili na glavnu podrsku DPS-a, na gospodu iz SDPR-a ,na celu sa osvjedocenim Srbomrscem, Rankom Krivokapicem. Naravno ne preskacite njegovu svitu koja se 20 godina lizala sa Milom I Milovim pulenima.
  Tesko se rastao of funkcije jer se dobro ustolicio u montenegrinskoj fotelji, pa bi sada da pronadje neki tabure dok se ne domogne I do SRPSKOG TRONA. To je takva fela.
  Dodje I on stara:“Nicija nije gorela do zore“ iliti “ Nicija nije dovijeka“. Nestale su I mocne drzave, carstva, monarhije, e vrijeme je I za ovu visedecenijsku grobnicu.

 13. 8
  0

  „Jedini moguci put: Nastaviti put ka EU“
  Mожда, али…нијесу ови у ЕУ баш толико наивни да приме у своје друштво једну до сржи
  криминализовану државу.
  Ово и није држава већ азијатска деспотија.
  Монтенегро је ГРОБЉЕ: демократије, владавине права, слободе, умјетности, економије, привреде.
  Овдје држава никада није ни постојала, она тек треба да се ствара а за то је потребна барем једна деценија.

 14. 8
  1

  Zanimljivo Vijesti danas više ne pišu o“ Milu iz zemlje čudesa“.Izgleda kad pogledamo proteste gdje se Milu daje pauza od 15 dana da se oporavi ,ipak će sve izgleda završiti „tresla se gora rodio se miš“ ili prevedeno na crnogorski „Jaši nas Milo još 30 gorina „.

 15. 9
  0

  Evropa je osudila samu sebe na propast, tako da PUT za EU vodi u bezdan.Njihova elita I narod au ogrezli u nemoralu, sodomiji a komfor ih je potpuno oblesavio. Nemogu da rijese nijedan problem, obrazovanje nula, I pored ogromnog novca. Buduci izazovi u vidu prirodnih katakolizmi I migracionih potoka nece imati ko da rjesi. JEDINO ZDRAVO DRUSTVO I NAROD SU BRACA RUSI. ZABORAVITE EVROPU, NEMA JE, TO JE ZOOROPA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here