Насловна Политика Кнежевић: Катнић ми смјешта „државни удар“, новац је дониран ДПС-у

Кнежевић: Катнић ми смјешта „државни удар“, новац је дониран ДПС-у

Моји сарадници трпе тортуру зашто што је Миливоје Катнић искоришћен од стране одређених политичких и криминалних кругова да покушају да нанесу штету Атлас банци и преузму њену имовину и профтабилне послове

14
Knežević
Душко Кнежевић

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић покушао је да ми смјести да је новац, за који ме оптужује, био намијењен Демократском фронту и тиме ме уплете у аферу „државни удар“, наводи се у изјави коју је др Душко Кнежевић, предсједник Атлас групе дао подгоричким Вијестима.

Кнежевић напротив тврди да је новац донирао за кампању за локалне изборе ДПС-а, а у договору са предсједником ове партије Милом Ђукановићем, те да о томе зна и његов пријатељ и бивши градоначелник Славољуб Миго Стијеповић.

„Пошто специјални тужилац није, ја ћу саопштити о чему смо разговарали у септембру 2017. године у његовој канцеларији и приликом више сусрета на пријемима у Подгорици“, казао је Кнежевић и истакао:

„Теме нашег разговора су биле афера ‘Телеком’, породица Ђукановић, вила која се гради поред виле ‘Горица’и њена намјена, продаја Електропривреде италијанској А2А и околности које су пратиле тај уговор, те у том контексту Катнићев однос са адвокатом Родићем.

Говорио ми је о његовом пријатељству са Родићем, којег је јавно оптужио у јуну 2017. године да је организовао криминалну групу ради даваља мита. Једна од тема је био посао и потом судски процеси са компанијом ‘Каспиа’ која је регистрована у Дубајиу, а у власнштву породице министра у Влади Азарбејџана Камаладина Хајдарова.

Мило Ђукановић и Душко Кнежевић

Последња тема је била ‘државни удар’ и покушај Катнића да у то уплете  мене тако што је покушао да исконструише умијешаност мојих возача у наводно прање новца. Из разговора је било јасно да мисли на прање новца за потребе ДФ-а.

Повод му је очигледно био тај што је брат једног од мојих возача Дејан Вујисић, директор Покрета за промјене. Помињао је и везе мојих возача са руском обавјештајном службом, што је тек комедија, а мени је пријетио говорећи да он има све механизме да ме прати, зауставља и слично“.

Предсједник Атлас банке позвао је Катнића да објасни, ако жели, своје мотиве да му поставља питања око ових тема, те да изнесе „свако слово“ које му је саопштио.

„Ја их сада нећу елаборирати него ћу се фокусирати на последњу јер су због ње испаштали људи који су ни криви ни дужни.

Моји возачи су без икаквих основа ухапшени, привођени и притварани.

Сада се исто дешава другим мојим сарадницима, који трпе тортуру зашто што је специјални тужилац искоришћен од стране одређених политичких и криминалних кругова да покушају да нанесу штету Атлас банци и преузму њену имовину и профтабилне послове.

Миливоје Катнић
Миливоје Катнић

Мени је тада специјални тужилац саопштио да зна да сам ја велики играч и велика риба, али да ‘велика риба пада на малим стварима’. Тврдио је како је открио да су моји возачи учестовали у прању пара и јасно алудирао да је то повезано са државним ударом и ДФ-ом.

Покушао је да буде тобоже пријатељски настројен говорећи да је потребно да обратим пажљу на то јер се ради о наводно ‘опасној умијешаности људи из моје групе у велики криминални процес’. Мој одговор и тада и сада исти: то нема никакве везе, то је потпуна неистина.

Јер сам сигуран да моји запослени то нијесу урадили. Да сам ја нешто хтио да урадим у том правцу, онда то не  бих радио на шалтерима своје банке него на други начин. Паре су моје и служиле су за другу намјеру, а не за ДФ.

Као што сам тада саопштио, тадашњи градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић је мој пријатељ још од гимназијалских дана, дуго се знамо. Помињало се његово име, а пошто смо блиски пријатељи, он зна зашто су употријебљене те и још неке паре, за чије поријекло имам све доказе. Он зна да сам био донатор ДПС–а и шта сам договарао са његовиим партијским шефом.

Позивам зато и г. Стијеповића да објасни која је позадина афере са возачима и како је могуће да неко покушава да мене повеже са афером ‘државни удар’ када зна врло добро колико сам напора уложио да Црна Гора постане чланица НАТО-а и да сам био промотер еуроатланске интеграције Црне Горе, радећи све то из сопствених средстава и користећи моје међународне контакте.

katnić i kneževic
Кнежевић и Катнић

Мени који сам прозападно орјентисан, хоће г. Катнић да повеже са Русима, а прије тога су ми Руси одузели дозволу за рад банке у Москви. Тако сам ја платио увођење санкција Русији од стране Владе Црне Горе, пошто је у банци тада изгубљено 40 милиона долара депозита, што је директно утицало на адекватност капитала Атлас банке АД Подгорица“, саопштио је Кнежевић.

dusko-knezevic-bil-klinton
Кнежевић и Клинтон

14 КОМЕНТАРИ

 1. 19
  0

  Knezevicu, zivot je borba.
  Zivot ne cine samo lijepe stvari. Mnogo losih, a po koja dobra i lijepa.
  Katnic i Vi ste o svemu razgovarali sem o dobru gradjana, pokretanju proizvodnje, natalitetu, kvalitetnom skolovanju i obrazovanju.
  Bez uvrede, vas dvojica ste pricali o mafijaskim poslovima i ko ce koga cime ucijeniti i kako ce ko kome doakati.
  Od jednog bankara nista cudno. Dje ima u svijetu postenog bankara i njegovog postenog novca.
  Ali Drzavni tuzilac? Tuga, pregolema. Ako je lud i malouman, ili ucijenjen, ni u jednom slucaju iliti momentu nesmije biti to sto jeste.
  Ali, nazalost Katnic nije jedini, nije sam, izreda su takvi. Sta ce mafijaskoj drzavi castan profesionalac? Daleko mu lijepa kuca. Ovakvi obecavaju, oni su dobri i pozeljni. Posteni su neupotrebljivi i treba ih unistiti.
  Pa tako nam je sve vec decenijama. I zato se cudimo sto su mladi stasali takvi kakvi su. Oni za bolje ne znaju, sem iz prica. Za koje smatraju da su bajke.

 2. 24
  0

  Ударио један мафијашки клан на други.
  Очи ископали једни другима.
  Ви сте главни непријатељи Црне Горе и Црногораца.

 3. 13
  0

  Mala bara puno krokodila, zinula …… za parama Milu pa kupi i mrvice od ovih koji nesto imaju.
  Mnogi su pojedeni od strane gospodara a koji su bili lojalni i vjerni a gospodar im okrijenuo guzicu. 🙂
  Dabogda ih sve potopio. Zasluzili su ……

 4. 2
  17

  Хајка на Душка Кнежевића показује ко је Медојевић и за шта га користи његов шеф Ђукановић. Намјести људима игру увлачећи их у сопствену петљавину а онда их оцинкари и изручи Тужилаштву. Он је намјестио и глупавом Војводи „државни удар“ и преотео му сав утицај у ДФ-у, тамо се Мандић данас пита колико пјан с гаћама. Кад Медо постане много сумњив овчицама које га гласају онда га „ухапсе“, али нигдје слике ни снимка хапшења или наводног боравка у Спужу.

  • 1
   1

   Ne vjerujem jer drzavni udar je farsa montirana,to I svaki dps ovac kaze I smije se,al povezujuci sve, ne postoji price I mjesta dje medojevica nema. Eto ga u Beograd za nato opozicijom, sjutradan pljuje nato, pa see ogradjuje od Rusa, pa mu se udba prividja ,napad najbolja odbrana. Covjek svud stize svud ga ima samo ne u pljevljima, Podgorici,budvi da glasace obilazi. Licno mislim da je ovo klasicna prljava podmetacina, mada istina je dje god dzezva tu je njegovo ime,i uvijek se nesto odlaze vec godinu I po, pusti see zadnji cas sto mi je drago. Ne vjerujem licno ,al u zemlji cuda sve je moguce. A u Nsd da su naivni I ne rade na clanstvu istina je. Sem par saopstenja mladih dobrih momaka poput Kovacevica. Sto ne pozovu vjernike sjutra i organizuju autobuse bred svetoga Petra hram, na Cetinje ,da budemo uz nasu Crkvu.

 5. 1
  0

  stari šticer izigrava pametnog i poslovnog čovjeka ,sad će da vidi koliko je pametan i poslovan kad ga Đukanovićeva mašina samelje i vrati na pošteni posao predaka , gajenje pamidora ,na tradicionalni zetski način

 6. 8
  0

  Dule ko ti je smjestio da ukradeš radnicima deset plata i sa istom opremom otvoriš novu televiziju? Država Dule! Sad si ti dobar momak?

 7. 2
  0

  Треба ли сад да жалимо овог човјека? Како је и сам признао, био је слуга режима, сад је потрошен и пуштен низ воду. Са змијама се дружио, змије су га и појеле.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here