Насловна Политика Кнежевић: Једна опозициона колона на изборима у Никшићу руши ДПС

Кнежевић: Једна опозициона колона на изборима у Никшићу руши ДПС

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске народне партије и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић рекао је да опозиција заједно треба да наступи на предстојећим локалним изборима у Никшићу и да треба да има заједничког кандидата.

Наглашавајући да саопштава лични став, Кнежевић је у изјави за наш лист истакао да грађани Никшића желе промјене и да опозиционе снаге морају да имају то у види.

Сматрам да опозиција заједно мора да наступи на тим изборима. Ако је 39 посланика опозиције јединствено, треба јединствено стати и иза заједничког изборног наступа и заједничког кандидата за предсједнике општине Никшић“, казао је Кнежевић за „Дан“.

Он је рекао да одлука опозиције о изборном наступу у Никшићу не би реметила бојкот парламента и захтјеве који су раније испостављени, а односе се на понављање парламентарних избора у разумном року и расвјетљавање наводног „државног удара“ на дан избора.

Избори у Никшићу требало би да буду одржани у фебруару или марту наредне године. У питању су редовни избори, имајући у виду да се у тој општини на локалним изборима последњи пут гласало у марту 2013. године. Власт у Никшићу има Демократска партија социјалиста, а успјела је да формира већину након што се опозиција послије локалних избора 2012. године није успјела договорити о принципима за конституисање власти. Тада је и одборник Позитивне Драго Ђуровић подржао ДПС, чиме је свака могућност за формирање власти пропала, а ДПС је изгласао скраћење мандата, па су нови избори били заказани за 9. март 2013. године. На њима је листа Демократаске партије социјалиста освојила највише гласова, а за предсједника општине изабран је Веселин Грбовић.

Упркос захтјевима опозиције да се мандат СО Никшић скрати и избори буду одржани у исто вријеме када и парламентарни (16. октобра), то се није десило. Након парламентарних избора саопштен је заједнички став опозиције да одржавање тих избора у атмосфери државног удара, а без јасног епилога чиме је истрага резултирала, не може бити примјер демократског и слободног изјашњавања. То је и наведено у два специјална извјештаја (један је сачинио ДФ и други остали опозициони субјекти) о нерегуларности на дан избора.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ko god od opozicije bude sa vama izgubiće birače , vi iz DF-a i DPS ste idealni partneri , ljudi glasaju DPS iz straha od vas .
    Tako , zaboravite vlast opozicije bilo đe dok ste vi takvi kakvi ste .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here