Насловна Политика Кнежевић: Иницијатива за изгласавање неповјерења Влади показаће да ли је СДП спреман...

Кнежевић: Иницијатива за изгласавање неповјерења Влади показаће да ли је СДП спреман за отклон од ДПС-а

6
ПОДИЈЕЛИ

milan knezevic df

Члан Предсједништва Демократског фронта Милан Кнежевић поручио је да би након завршетка Кривокапићеве студијске посјете Америци озбиљно требало размислити о иницијативи изгласавање неповјерења Влади због погубне економске политике и наставка афере „Снимак” у Цетињу, Мојковцу и Петњици.

Он је објаснио да би ту иницијативу поднијеле опозиционе парламентарне странке, а уколико је подржи Социјалдемократска партија, пријевремени избори би могли бити одржани заједно са локалним за шест мјесеци.

Кнежевић у разговору за „Дан“ рекао да би пријевремени избори могли бити одржани заједно са локалним, тј. за шест мјесеци, уколико такву иницијатву подржи СДП.

Он је рекао да ће политичка групација чији је лидер „подржати сваки отклон СДП-а од већег коалиционог партнера, који би подразумијевао њихов излазак из Ђукановићевог загрљаја и одржавање пријевремених фер и демократских парламентарних избора заједно са локалним, на прољеће идуће године“.

Нагласио је да ће Кривокапићеви последњи наступи имати политички и друштвени смисао једино уколико повуче конкретан потез, и то најкасније за мјесец дана.

„Свако друго калкулисање које би се сводило на изигравање опозиције унутар власти, осим тупљења опозиционе оштрице, завршило би се снажењем ДПС-а, што никако нећемо дозволити“, истакао је Кнежевић.

Кнежевић је објаснио да би ту иницијативу поднијеле опозиционе парламентарне странке, а уколико је подржи Социјалдемократска партија, пријевремени избори би могли бити одржани заједно са локалним за шест мјесеци.

Подношењем иницијативе за изгласавање неповјерења Влади, сматра Кнежевић, елиминисала би се свака неизвјесност у вези са тим да ли је СДП спреман да напусти владајућу коалицију.

„Сваки покушај Кривокапића да изиграва опозицију до локалних избора дистанцирајући се од Ђукановића не би ли напабирчио којег одборника више, а да се потом опет врати у питонов загрљај, значио би даље замрзавање црногорског друштва у транзиционом замрзивачу личних интереса владајуће коалиције“, закључио је Кнежевић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Милане, свака част. ДПС је мајка СДП, ако се деси тај отклон, то ће бити право чудо!

 2. 0
  0

  Кривокапић је збиља кловн који се игра опозиционара, перфидно и провидно, да му Мило подвикне, као Абазовићум лио би сузе четвороструке!

 3. 0
  0

  Није довољно да ДПС и Мило оду са власти. Мора и СДП, јер су они саучесници свих злодјела ДПС-а. Ако ћемо да градимо здраву државу и СДП и ДПС морају из удобних фотеља право у затвор.

  Трговина и удварање фашистичком СДП-у ће вас коштати на следећим изборима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here