Насловна Политика Кнежевић: Информацију да се планира наша ликвидација добили смо од министра Даниловића

Кнежевић: Информацију да се планира наша ликвидација добили смо од министра Даниловића

1
ПОДИЈЕЛИ

Прекид бојкота Скупштине значио би разбијање опозиционог јединства, јер би се тиме дао легитимитет Влади Душка Марковића, тврди предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

Један од чланова предсједништва Демократског фронта  у разговору за “Вијести” тврди да, уколико жели понаваљање избора, опозиција мора да нађе додатне моделе притиска на владајућу коалицију.

“Без обзира на велике разлике у опозицији, чини ми се да смо успјели да нађемо минимум политичког сагласја у бојкоту као моћном оружју које већ даје резултате. Потребно је унаприједити модалитете сарадње, и без обзира што још чекамо одговор на платформу Демократског фронта, сматрам да се морамо што прије састати како би координирали даље потезе. Зато позивам остатак опозиције да не даје исхитрене и ускостраначке изјаве које могу угрозити опозиционо јединство”, казао је Кнежевић.

Премијер Марковић казао је да ће преговорати са опозицијом тек кад се врати у парламент. Очекујете ли да нека од партија прекине бојкот?

Сваки прекид бојкота Скупштине значио би и разбијање опозиционог јединства на државном нивоу. Ако је јавна тајна да унутар тзв.  “грађанске опозиције” постоје проблеми око формирања власти у Котору и да ДПС чека раздор међу њима, повратак било које  групације у парламент представљао би давање легитимитета покраденим изборима и Влади Душка Марковића, која је по свом саставу једна од најгорих од времена краља Николе. Вјерујем, да нико у опозицији није спреман за спасавање Марковића, јер би тиме удавили себе. Најбољи примјер за то је Позитивна Црна Гора.

Хоћете ли учествовати у разговорима са премијером?

Марковић већ недјељама посебно позива онај дио опозиције са којим је био у влади изборног повјерења да се врати у парламент, а ако желе и да буду дио његове владе. Фронт  се није препознао у Марковићевом позиву, јер се ради о особи која је постала премијер након монтираног државног удара и која је као координатор свих служби безбједности сигурно била дио овог пакленог наума који је омогућио ДПС-у да заједно са партијама мањинских народа скрпи корумпирану већину у скупштини.

Марковићев позив добија на тежини ако се зна да је саопштио да нових избора неће бити прије 2020. године. Тако да они који оду на разговор са њим, могу искључиво преговарати о уласку у владу.

Недавно сте наговијестили могућност уједињења ваше партије и СНП-а. Зар не мислите да се тиме мијешате у дешавања у Милићевој  странци?

Ако бих тумачио изјаве које су дошле као званични став једног броја високих функционера СНП-а, онда бих исто то могао оквалификовати као  њихово “посредно мијешање” у унутарпартијске ствари ДНП-а. Наравно, не ради се о задњим намјерама у нашем ни у њиховом случају, већ о легитимној иницијативи коју треба размотрити. Нико ме не може убиједити да је природније ући у Владу Душка Марковића, од тога да двије опозиционе партије, идеолошки готово идентичне, уђу у пројекат тјешње сарадње, а ако хоћете и уједињења. Свакако, нико у ДНП-у нема жељу да инсистира на овом питању, још мање учествује у унутарпартијским процесима у СНП-у, јер то што смо спремни на сарадњу и помирење, не значи да ћемо се било коме наметати.

Поједини медији су наговјештавали да сте „политичар који је требало да прузме команду државним ударом“. Очекујете ли реакцију  тужилаштва?

Медијски талог који ме сатанизовао као једну од особа која је требало да изазове крвопролиће, имаће прилику да те тврдње докаже на суду. Све више на тежини добија информација да смо ми у ДФ-у били мете за ликвидацију. Информацију да се планира наша ликвидација добили смо на дан избора од тадашњег министра унутрашњих послова Горана Даниловића и у потпуности му вјерујем, посебно ако се има у виду профил људи укључених у тзв. државни удар. Одговорно тврдим, да ни ја нити било ко у Фронту никад у животу није имао контакт са извјесним Синђом, Пајом и двојицом Руса који су оптужени да су организатори овог атентата. И то Миливоје Катнић добро зна.

Због чега Вас онда повезују са њима?

Мој највећи „гријех“ су одлични односи са представницима званичне Русије и то што говорим руски. За разлику од камелеона у ДПС–у, ја се тога не стидим. Ако није забрањено парафразирати Његоша и ја сам  свему наредан, али и други морају бити наредни ако из политичких побуда  крену на мене.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Posle 20. Januara politika DPS-a i njihovih satelita u vlasti i opoziciji bice mrtva,a gradjanima jasno vidljiva. Politika koju je izabrala partija ovog mladog čovjeka je politika budćnosti ovih prostora,i to ce ubrzo biti jasno vidljivo da je odabrani put dobar. MIR BOZJI ZA SVE LJUDE. HRISTOS SE TODI !!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here