Насловна Насловна Кнежевић донио доказе: Коњевић да поднесе оставку

Кнежевић донио доказе: Коњевић да поднесе оставку

6
ПОДИЈЕЛИ

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић образложио је у парламенту зашто је затражио хапшење министра Рашка Коњевића и донио списак имена које је, према његовим ријечима, бивши министар унутрашњих послова запослио док је био на дужности.

Коњевић ме позвао да преузмем одговорност за оно што сам саопштио, а уколико будем имао доказе за то да ће поднијети оставку, у супротном, да ја поднесем оставку. Пошто сам човјек од ријечи, желим зарад црногорске јавности да саопштим податке како се СДП, партија „чистих руку и чистог образа“, на челу са предсједником партије и доскорашњи предсједником парламента, борила за Црну Гору, њену независност, а посебно за своје кадрове”, казао је Кнежевић.

Он је подсјетио да је министар Коњевић казао да је поднио оставку у МУП-у 26. фебруара.

Имам одлуку о његовом разрјешењу од 18. фебруара. Ја сам саопштио да је он у периоду до свог истека мандата запослио, односно донио одлуке о избору 53 човјека и 25 приправника. За неке сам казао да су те одлуке донесене управо на дан када је Коњевић разрјешен дужности. Дакле, министар Коњевић је, у периоду од 15. јануара до 18. фебруара, потписао 53 одлуке о избору и 25 одлука о приправницима, а такође је на дан када је отишао са функције Управи за кадрове достављено и четири одлуке о покретању поступка за објаву радних мјеста, два у Бијелом Пољу, два у Подгорици„, навео је Кнежевић.

Кнежевић је набројао иницијале и запосљење људи које је, према његовим ријечима, запослио Коњевић: Д.В., полицајац из Херцег Новог, А.М., полицајац Херцег Нови, В.Т. полицајац Херцег Нови, В.Л. полицајац Херцег Нови, Р.С. полицајац Херцег Нови, Г.М. полицајац Херцег Нови, Д.Ђ. форензички центар, М.П. одсјек за надзор, Б.Л. Дирекција тајних података, А.С. полицајац, Д.Д. полицајац Бар, Н.Ј. полицајац Бар, Д.М. полицајка Будва, И.О. полицајац Будва, А.А. Дирекција за азил Подгорица, В.Р. полицајац Цетиње, Б.С. полицајка Подгорица, Г.Ђ. полицајац Подгорица, Д.Ш. полицајац Подгорица, Л.С. полицајац Подгорица, Н.Р. полицајац Подгорица, Г.Ш. полицајац Подгорица, Б.Ђ. полицајац Подгорица, Р.Б. полицајац Подгорица, С.Ш. полицајац Подгорица, Д.С. полицајац Подгорица, Н.В. полицајац Подгорица.

Milan Knezevic 0124„Дакле, само је 18. фебруара Коњевић донио 27 одлука о избору на ова радна мјеста“, казао је Кнежевић а потом хтио да наброји иницијале приправника, али га је потпредсједник Скупштине Суљо Мустафић замолио да се врати теми. Кнежевић је казао да ће да објасни због чега набраја иницијале.

„Зато што је ово процјена фискалног утицаја на страначко запошљавање, и на оно што је СДП, као огранак ИСИЛ-а урадила од Црне Горе, нема ништа спорно“, казао је Кнежевић.

Мустафић га је прекинуо, уз опомену на рјечник, казавши да СДП „није никакав огранак ИСИЛ-а, већ партија у Црној Гори као и све остале партије.

„Ја сам то саопштио зато што су на конгресу СДП били људи који су ратовали у Сирији, о чему постоје документа и кривични поступци“, казао је Кнежевић, набројавиши иницијале и радна мјеста приправника од 18. фебруара: А.К. Бар, С.Љ. Бијело Поље, Н.Б. Бијело Поље, М.К. Бијело Поље, А.В. Никшић, Т.Ђ. Никшић, С.С. Никшић, М.Р. Никшић, Н.К. Улцињ, И.М. Котор, Д.Д. Даниловград, Б.Г. Подгорица, Б.Ж. Подгорица, Н.П. Подгорица, Д.К. Подгорица, М.Ђ. Подгорица, А.Ш. Подгорица, Б.Ж. Подгорица, А.Ћ. Подгорица, В.К. Подгорица, М.Б. Подгорица, Л.К. Подгорица, Н.Т. Подгорица.

„За 2015. годину 103 одлуке и рјешења, на 12 интерних и 91 јавни конкурс, запослио је Коњевић. А само десет дана након разбијања наших протеста, дакле 6. новембра, запослено је 13 лица, које је Коњевић запослио на основу тога што је разбијао наше протесте“, казао је Кнежевић и набројао : М.М. самостални савјетик за ванредне ситуације Подгорица, Р.М. самостални савјетик за ванредне ситуације Подгорица, К.И. самостални савјетик за ванредне ситуације Подгорица, М.Ј. самостални савјетнк за ванредне ситуације Бар, Р.А. самостални савјетик за ванредне ситуације Бар, В.М. самостални савјетик за ванредне ситуације Бар, Д.С. самостални савјетик за ванредне ситуације Бар.

Кнежевић је потом поново позвао Коњевића да поднесе оставку.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0


    Кнежевићу хоћеш ли овако и са Рашком.
    ДФ је велика превара која директно помаже ДПС-у и НАТО партијама да нас уведу у злочиначки саваз. Гори су ове опозиције која учествује у власти. Тамо ђе се појави П.Б. то се распадне у комадиће. Хоће ли и НАТО Медо да нас спаси као и што је и уставом?
    Срби у памет се.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here