Насловна Насловна Кнежевић: ДФ је мета напада, јер је једина озбиљна алтернатива режиму

Кнежевић: ДФ је мета напада, јер је једина озбиљна алтернатива режиму

9
ПОДИЈЕЛИ

Milan Knezevic08

Учинићу све као лидер Демократске народне партије да се не догоди распад Демократског фронта и да они који се надају његовом краху и овог пута остану са неоствареним надама, казао је Милан Кнежевић, посланик ДФ-а и предсједник ДНП.

Кнежевић је, на питање ближи ли се крај Демократском фронту, казао да „као неко ко је читав свој људски и политички кредибилитет заједно са осталим функционерима, члановима и гласачима, уградио у ДФ“ никако не прихвата такву формулацију.

Сматрам да је ДФ досадашњим активностима и растом подршке тек на почетку. ДФ је најјачи опозициони савез и у овом тренутку „једина озбиљна алтернатива режиму“. Сасвим је нормално да у овако сложеним савезима постоје одређене дилеме, чак и несугласице о даљем правцу дјеловања. Не сматрам, ипак, да су то довољно јаки и објашњиви разлози да би дошло до разлаза у ДФ-у. Повјерење грађана и идеја која нас је ујединила, по мом мишљењу, морају бити снажан аргумент за превазилажење свих недоумица и разлика које су значајно мање у односу на оно што нас спаја”, казао је Кнежевић листу “Побједа“.

На питање да прокоментарише оцјену посланика ДФ-а Горана Даниловића да ,,ако је дошао крај ДФ-у, нека се и догоди“, Кнежевић је рекао да поштује ставове својих колега, али и да је увјерен да нема дилеме да би од ,,краја“ ДФ-а највећу корист имала ДПС.

predsjednistvo DF

„ДПС би по кратком поступку расписала изборе и, уз познате механизме злоупотребе, подијељену и посвађану опозицију убједљиво поразила. Зато је одговорност на свима нама, као што је јасно да не може бити једнако подијељена. Лично, учинићу све као лидер ДНП-а да се не догоди такав сценарио и да они који се надају краху ДФ-а и овог пута остану са неоствареним надама“, истакао је Кнежевић.

Он је, на питање подржава ли евентуалне протесте опозиције и напуштање парламента, казао да би такав вид дјеловања могао дати резултат и подсјетио на недавне закључке Предсједништва ДФ-а.

Обилазак црногорских градова представља реализацију закључака Предсједништва ДФ-а, али и прилику да у директном контакту са нашим бирачима размотримо идеју протеста и остале видове политичке борбе. Ради се о легитимном политичком дјеловању које, уз искрен приступ и бескомпромисно дјеловање, може дати резултат. Зато је веома значајно да грађани Црне Горе дају јасан одговор и искажу спремност да спроведемо заједничку идеју у дјело. У сваком случају, као политички лидери, морамо бити спремни да преузмемо одговорност, јер се то од нас очекује, али и да прихватимо мишљење народа, колико год нам се оно не свиђало“, додао је Кнежевић.

9 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Ništa od razlaza, NO SJEKIREJŠN, jasno je njima da niko cenzus ne bi prošao, sem ovako u kumbulj, laj po ostaloj opoziciji pa možda jopet prevare glasače!

 1. 0
  0

  Naravno da je najozbiljniji, a evo ostao je je jedini protiv rezima. SNP se raspao, Pozitivna ne postoji, a GP je produzena ruka rezima. Bečić je komedija

 2. 0
  0

  Ukoliko se opozicija još malo bude „ujedinjavala“, na način kako je to radila do sad, DPS će na narednim izborima osvojiti 2/3 glasova,

 3. 0
  0

  Kneževiću, kako ste krenuli, sve će se raspasti. Da ste znali šta radite ne bi do ovoga došlo. Ja ne znam državu koja ima dobru opoziciju da vlast može raditi ovo od naroda. Ne uzdam se previše ni u ove proteste

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here