Насловна Политика Кнез Владимир ударио камен-темељац руској нацији

Кнез Владимир ударио камен-темељац руској нацији

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Русије Владимир Путин изразио је мишљење да је тешко оценити прославу празника крштења Руса и догађаја поводом 1000. годишњице упокојења светог кнеза Владимира.

putin-kiril-kremlin_ru-650x434

Говорећи на пријему у част крштења Русије, Путин је изјавио да је кнез Владимир својим поступком и покрштавањем Руса дао народу веру и духовни ослонац.

Председник сматра да је визија кнеза Владимира послужила за темељ стварања Русије као јединствене државе. Он је створио земљу на љубави према отаџбини. Према речима председника, кнез Владимир је „положио камен-темељац стварању јединствене руске нације и фактички изградио пут стварању јаке централизоване Руске државе“.

„Рус (назив за средњовековну руску државу) је ојачала и водила разговоре са источним и западним суседима на равној нози. Кнезу је било суђено да постане велики суверен“, рекао је шеф руске државе.

Путин је додао да се сада може разумети „величина личности великог кнеза и сав значај његове делатности“.

Земља се градила са озбиљном духовном мишљу кнеза Владимира и жељи за стварањем јединственог принципа, који је могао да уједини народе Русије и других различитих земаља. Он је укинуо несугласице и поразио спољног непријатеља“, рекао је Путин.

Путин је убеђен да духовни извори и данас хране братске односе словенских народа Русије, Украјине и Белорусије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here