Насловна Насловна Клинтон: Путин ме има на зубу, одговоран је за мој пораз

Клинтон: Путин ме има на зубу, одговоран је за мој пораз

1
ПОДИЈЕЛИ

Након што је недавно тим Хилари Клинтон закључак интерне истраге да Русија није умијешана у притиске током америчких предсједничких избора, Клинтон је јуче ипак оптужила Москву и руског лидера Владимира Путина да су „дјелимично одговорни за њен пораз“.

Како наводи Тањуг позивајући се на Њујорк тајмс, она је на вечери са донаторима за њену кампању истакла да да је њен неочекивани пораз који је претрпјела од Трампа, последица поклапања два „невиђена“ догађаја: руског „напада на нашу земљу“ и објављивања писма директора ФБИ о поновном покретању истраге о њеној електронској пошти 11 дана дана прије избора.

Информатички напад је, оцијенила је, резултат чињенице да је „има на зубу“ руски предсједник који ју је оптужио да стоји иза великих протеста против њега након руских парламентарних избора 2011, преноси Индекс.хр.

Истакавши да је задњих мјесеци кампање „очајнички покушавала“ да упозори медије на хакерске нападе, она је оцијенила да је та афера напад на њу и њену кампању.

„То је напад на нашу земљу“, додала је Клинтон. „То наноси штету интегритету наше земље и сигурности наше нације“, рекла је она.

Ово је први пут да бивша државна секретарка коментарише недавне информације о великом информатичком нападу на демократску странку прије избора. На прозивке да није био довољно одлучан у реакцији на те нападе, предсједник Барак Обама рекао је у четвртак увече да ће Москва сносити последице, не рекавши које, подсјећа Тањуг.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Климактерична и зла жена врши притисак на електоре. Муж јој више није ни за шта… потпуни распад.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here