Насловна Друштво Кина: Због тајфуна евакуисано више од милион људи

Кина: Због тајфуна евакуисано више од милион људи

0
ПОДИЈЕЛИ

У Јужној Кореји је отказано 150 домаћих летова, док је више од милион људи евакуисано у Кини пошто је тајфун Чан-хом донео јак ветар и обилну кишу.

1_kina-tajfun

Олујно невреме приземнило је авионе и отказало више од 150 домаћих летова широм Јужне Кореје, навеле су аеродромске власти и додале да међународни летови нису били доведени у питање.

Због јаког ветра и обилне кише издато је упозорење дуж јужног и западног приобалног подручја, где је пало до 291 милиметар кише.

Власти у Кини евакуисале су више од милион људи, пошто је тајфун погодио источну обалу дан раније, паралисао саобраћајне везе и уништио пољопривредне усеве, мада није било жртава, јавили су кинески државни медији.

Покрајинске власти процењују да би губици због олујног невремена могли да достигну 1,9 милијарди јуана (305 милиона долара), а слике из региона показују разбијене стакленике, поплављене системе за наводњавање и уништене усеве.

У сликама које круже интернетом приказани су становници погођеног региона како хватају рибе које је тајфун избацио обалу.

Кинески Национални метеоролошки центар снизио је ниво упозорење на тајфун са црвене на наранџасто, што је друго упозорење по јачини, пренела је агенција АФП.

У петак је тајфун погодио Тајван и Јапан где су затворене школе и прекинут трајектни саобраћај.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here