Насловна Друштво Кина намјерава да уложи милијарде – Србија је у предности

Кина намјерава да уложи милијарде – Србија је у предности

0
ПОДИЈЕЛИ

ivica-dacic-bogoljub-karic-hapsenje-poternica-marko-milosevic-1344690125-193063

Кина жели да буде присутна у овом дијелу свијета и да инвестира 10 милијарди долара у разне пројекте, при чему је Србија у предности у том погледу у односу на друге земље, јер се у сарадњи са Кином већ реализују пројекти попут ,,Костолца“, моста Земун-Борча и пута Обрановац-Љиг, изјавио је премијер Србије Ивица Дачић и додао да се ,,планира да до 2015. године те инвестиције порасту на 100 милијарди“.
„Ако Немачка може да сарађује с Кином и Русијом, зашто ми не бисмо могли да сарађујемо с тим земљама. Велики је ред на шалтерима Русије и Кине“, рекао је премијер на РТС-у.

У вези са његовом изјавом да је Запад Србију приближио Русији, која је изазвала бројне реакције на Западу, Дачић је рекао да је он предсједник Владе Србије, а не предсједник Владе Русије нити било које друге земље. ,,Ја гледам наше интересе. Наши су интереси да постанемо чланица ЕУ и да имамо што боље односе са Вашингтоном, Москвом и Пекингом“, додао је Дачић.

Дачић се огласио и поводом критика његових политичких противника који га оптужују да окреће спољну политику Србије према Русији и Кини, рекавши да Србија не треба да поступа другачије од осталих европских држава. ,,Нисам рекао да нећемо ући у ЕУ, већ да бих био срећан да нам такве пројекте нуди и Запад“, нагласио је Дачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here