Насловна Политика Кина: Евакуисано 18.000 људи после експлозије нафтовода

Кина: Евакуисано 18.000 људи после експлозије нафтовода

0
ПОДИЈЕЛИ

naftovod

Око 18.000 људи евкуисано је из кинеског обалског града Цхингдао после јучерашње експлозије нафтовода у коме је погинуло најмање 47 људи, саопштиле су данас локалне власти.

Нису наведени разлози за евакуацију, нити је речено када је евакуација спроведена и да ли су људи могли да се врате кућама.

Државни медији јављају да су ученицима оближњих школа и становништву подељене маске због страха од ширења токсичних материја, наводи АФП.

„Глобал тајмс“ је објавио да су „мерења показала да концентрација токсичних материја није премашила националне стандарде“.

Због експлозије је прекинуто снабдевање неких делова града водом, гасом и електричном енергијом, док је влада синоћ поделила 2.000 свећа. Струју су, у медјувремену, добили сви осим два дела града.

У петак ујутро је уочено цурење из нафтовода, чији је власник државна нафтна компанија „Синопек“, а експлозија се догодила неколико сати касније док су радници покушавали да га поправе.

„Синопек“ каже да је нафтовод, који ради од 1986. године, дуг 248 километара и њиме се транспортује око 10 милиона тона нафте годишње.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here