Насловна Друштво КиМ: Бомба на кућу повратника

КиМ: Бомба на кућу повратника

0
ПОДИЈЕЛИ

Кућа Здравка Николића, једине српске повратничке породице у селу Ковраге код Истока обијена је услед бацања бомбе, саопштио је косовски министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић.

Потврда о начину обијања куће уследила је, међутим, више сати након што је ово министарство првобитно саопштило да је кућа обијена, а без детаља на који начин је то и учињено.

„Данас смо саопштили јавности вест о обијању повратничке куће породице Николић у селу Ковраге. Кућа је обијена бомбом,“ написао је Јевтић синоћ на свом Твитер налогу, а уз фотографије штете на кући ове српске породице.

„Ово је заиста за сваку, не само осуду, већ и позив за најхитнију могућу реакцију надлежних институција. Бомба је чин тероризма, недвосмислено,“ поручио је Јевтић у другом твиту.

Ово је седми пут да се напада кућа ове породице. До сада су нападачи ломили прозоре и бацали блато на фасаду куће.

Подсетимо, током викенда, као и јуче, забележено је још инцидената. У суботу ујутру породицама Станислава и Станоја Спасића у Јањиној Води код Обилића украдена стока, а у Сувом Долу код Липљана, јуче ујутру, непозната лица опљачкала су шест домаћинстава.

(Преузето са сајта: Коссев)

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here