Насловна Политика Десни сектор одбија послушност генералима (SouthFront видео)

Десни сектор одбија послушност генералима (SouthFront видео)

1
ПОДИЈЕЛИ

Саветник председника Украјине Јуриј Бириуков рекао да је део „Десног сектора“ одбио да иде да служи у Оружаним снагама Украјине по условима уговора. Према његовим речима, екстремисти желе да се боре сами, а не да поштују украјинске генерале.

desni-sektor

„Лично сам предложио „Десном сектору“ да уђу у легалне структуре. Посебно сам понудио низ опција за обавезни службени уговор. Одбили су га“, објаснио је Бириуков.

Према његовим речима, „Десни сектор“ жели да остану аутономна организација, али инсистирају на легализацији њихових паравојних јединица. Украјинска власт одбија овакав предлог.

„Оружане снаге су пре свега дисциплина, ред, координација, јасна линија командовања. Ако су ови концепти њима стране активисти, не можемо доћи до договора о легализацији њихових једница“, додао је он.

Поједини украјински стручњаци месецима упозоравају да би наоружане групе екстремиста могле да се отргну контроли и постану криминалне банде. Раније је други саветник украјинског председника Олег Медведев изјавио да Кијев нема контролу над „Националном гардом “ која је састављена од добровољаца из екстремистичких организација.

„Десни сектор“ је пре неколико месеци претио и оружаним нападом на Кијев уколико не буду ослобођени њихови припадници који су ухапшени због нелегалног поседовања оружја.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here