Насловна Политика Кери поручио Русима: Издаје нас стрпљење…

Кери поручио Русима: Издаје нас стрпљење…

1
ПОДИЈЕЛИ

Амерички државни секретар Џон Кери упозорио је у среду Русију да истиче америчко стрпљење за сукобе у Сирији и питање судбине председника Башара ал Асада.

putinreuters
Русија мора да схвати да наше стрпљење није бескрајно, у ствари је врло ограничено по питању Асадове одговорности – рекао је Кери током посете Норвешкој.

Мировни преговори, чији је циљ окончање петогишњих сукоба, су у застоју, а Дамаск је појачао војне интервенције против Исламске државе, групе у Алепу, преноси АФП.

Веома је јасно да је прекид ватре нарушен и да постоји опасности и ризик за истински престанак немира. Ми то знамо, немамо никакве илузије – рекао је Кери.

Кери је додао да је ово „критичан тренутак и да се улажу велики напори“.

Напорно радимо на томе да за недељу или две да дођемо до договора који би имао капицетата да спроведе прекид ватре широм земље и обезбеди хуманитарни приступ на начин који би створио прилику да људи седну за сто, па да почнемо да причамо о транзицији – изјавио је Кери.

У рату у Сирији је погинуло више од 280.000 људи, а милиони су се раселили од почентка немира, у марту 2011. године.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Znamo mi da ste vrlo nestrpljivi da pomognete svoje „retardirano nedonošče“ zvano ISIL koje je, zahvaljujući upravo vama, „izraslo“ u pravog monstruma!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here