Насловна Политика Кери: Муслиманско братство украло револуцију у Египту

Кери: Муслиманско братство украло револуцију у Египту

1
ПОДИЈЕЛИ

dzon keri

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је јуче да је Муслиманско братство „украло“ револуцију којом је свргнут дугогодишњи ауторитарни председник Египта Хосни Мубарак.

Кери је у обраћању у Стејт департменту лидерима америчких мулитнационалних компанија рекао да је та исламистичка организација узела побуну против Мубарака од младих људи који су је започели преко друштвених мрежа као реакцију на Арапско пролеће.

Амерички државни секретар рекао је да „деца на тргу Тахрир нису била мотивисана неком религијом или идеологијом“.

„Они су били мотивисани оним што су видели у овом повезаном свету и желили су део могућности и шансу да добију образовање, посао и будућност, а не корумпирану владу која их лишава свега тога“, рекао је Кери.

Египатска војска је после масовних протеста у јулу свргла владу и председника Мохамеда Морсија из Муслиманског братства.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Koji je ovo cirkusan! Pa svaka budala je znala sta ce se desiti. Prije skoro 20 godina visoki izraelski zvanicnik ( mislim da je to bio Sharon) je rekao prilikom razgovora o Republici Srpskoj i diskusije koliko srbi mogu popustiti u poregovorima: Vi uvedete demokratiju u muslimanske zemlje, oni organizuju slobodne izbore i to je kraj demokratije-na vlast dolaze militantni islamisti i to legalnim putem.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here