Насловна Друштво Катнићев терориста „плански“ прислушкиван

Катнићев терориста „плански“ прислушкиван

0
ПОДИЈЕЛИ

Штампа данас наводи да је српска БИА снимала разговор Широкова са осумњиченим Александром Синђелићем, у којем захтева од Синђелића да организује групу која би ликвидирала тадашњег премијера Ђукановића, преносе Новости.

Тајно снимљени разговори достављени су Тужилаштву Црне Горе.

Овим се по ко зна који пут доводи у сумњу све оно што је до сада изашло из тужилаштва. Сумњу појачава то што је Катнићев терориста у наводном разговору са Широковом прислушкиван још у вријеме када се о државном удару није ништа знало. У вријеме прислушкивања, Синђелић и Широков уопште нијесу ни били осумњичени за предметна дјела која им се сада стављају на терет. Све је ово још шокантније за јавност када знају да се могу прислушкивати и „дужни“ и „недужни“ те да се за било чије потребе одједном могу „извући“ подаци који ће по потреби неког инкриминисати.

Не аболирајући Синђелића, јер се он већ доказао као провјерени сарадник службе у тзв. државном удару, желимо показати како се у спрези тајних служби Црне Горе и Србије, за потребе овдашње политике, може прислушкивати, снимати и пратити било који грађанин, био он осумњичен или не. Право на приватност и правтни живот су основна људска права загарантована бројним конвенцијама и инкорпорирана су у Уставе готово свих земаља свијета. Али овдје видимо да је службама безбједности и властима који их контролишу у Црној Гори и Србији, стало исто колико ли до лањског снијега, јер када треба очувати власт, прибјећи ће свим техникама и методама.

Ко је Синђелић? Који је у ствари његов прави идендтитет и зашто је његов разоговор о наводном планирању убиства Ђукановића сниман у вријеме када се о некаквом државном удару могло само сањати сањати, су питања која када се покушају довести у логичку цјелину само још више разоткривају фарсу која је дошла из кухиње црногорске УДБЕ и Катнићевог тужилаштва.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here