Насловна Насловна Катнићев ламент што генерал ”не попи” ракију, кад му је све био...

Катнићев ламент што генерал ”не попи” ракију, кад му је све био лијепо ”спремио”

3
Katnić, Gestapo
Миливоје Катнић

У Вишем суду у Подгорици данас ће бити настављено суђење за аферу државни удар, а у Демократском фронту тврде да се ради о монтираном политичком процесу.

Јучерашње суђење обиљежило је свједочење Братислава Дикића који је негирао кривицу и тешко оптужио специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

С друге стране, неславну ролу имала је судија Сузана Мугоша која је избацила из суднице функционере ДФ-а Марину Јочић, Бранка Радуловића, Милуна Зоговића и Славена Радуловића, а адвокате Дражена Медојевића и Мироја Јовановића новчано казнила.

Иначе, у судници има пуно и анегдотских момената који остају изван ”радара” медија.

Командант

На клупи за оптужене се налазе један до другог Милош Јовановић, чувени „каменобацач“ и Милан Кнежевић. Јовановић под ”благим” дејством ”медикамената” се окреће пут Милан и пита га:

-Извини, а ко си ти?

-Како ко сам ја, па ја сам ти командант! Ја сам ти наредио да дођеш у Подгорицу и да ликвидираш Мила Ђукановића! – одговори Кнежевић.

Ракија

Катнић је видно изнервиран због пропале монтаже и несналажења у односу са Дикићем који доминира генералским ставом, достојанственошћу, па чак говори и без горчине према тужилаштву. У једном тренутку, он препричава сцену како је Дикић довезао пијаног Велимировића до Старог Аеродрома. С обзиром на то да је очигледно имао ”бољи” план од оног који се остварио, Катнић ламентира над ”пропуштеном” приликом

-И онда сте га тако пијаног, незбринутог, по оном невремену оставили испред куће? И да не уђете у кућу на ракију? Зашто нијесте ушли? – малтене је кукао Катнић.

А у себи извјесно мисли: А тако сам био све спремио, оружје у фрижидеру, муницију испод пакета, па чак и фото-елаборат. Пропаде ”државни удар” јер генерал не пије ракију.

Казна

Судија Мугоша у једном тренутку кажњава Мироја Јовановића наводно због његовог добацивања са мјеста. А овај каже:

-Па ово је невереватно, а само сам сад ћутао. Добих казну због ћутања! – рече Мироје ”првокажњени”.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    BLAGA RIJEČ JE KOMNDIJA ,OVO JE TRAGIKOMENDIJA NEPISMENE KAMARILE KOJA SA SVAKOM IZGOVORENOM BESJEDOM IZAZIVA KOD NORMALNOG ČOVJEKA SPLET SRAMA I STIDA!O JADNA CRNA GORO, NA ŠTA SI SPALA ?DNO JE VRIJEDNOST U ODNOSU NA OVE TUŽNE TUŽIOCE I STUDNE SUDIJE!SVAKO KO IMA IMALO SRAMA I STIDA MORA SE SRAMITI OD OVOG DNA!DA DANAS U 21 VIJEKU PADA NA PAMET DA VODI OVAKE PROCESE, SAMO TO MOŽE U BESUDNOM VILAJETU!ZAUSTAVITE OVAJ SRAM ,JER NAS SVE RIJEKE CRNE GORE POSLIJE OVOGA NEMOGU OPRATI GLIBA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here