Насловна Издвојено Катнић покушава да се брани, али не помиње откуд фото-елаборат о ”пронађеном”...

Катнић покушава да се брани, али не помиње откуд фото-елаборат о ”пронађеном” оружју

4
Katnić, Gestapo
Миливоје Катнић

На наводе Демократског фронта да оружје за које Тужилаштво тврди да је „требало да буде кориштено у случају покушаја тероризма“ на дан парламентарних избора у Црној Гори припада црногорској полицији, те да је било скривено у кући полицијски службеници, а  потом направљен фото-елаборат о ”пронађеном” оружју, реаговало је и  Специјално државно тужилаштво, тако што је подсјетило на интервју који је Миливоје Катнић дао у емисији „Жива истина“ у фебруару ове године. Међутим, у том непсретном ”демантију”, Тужилаштво не даје одговор откуд фото-елаборат о ”пронађеном” оружју, и то у кући њиховог службеника Синише Стојковића, већ се само бави наводним оружјем које је Велимировић купио и уништио на КиМ.

Транскрипт на које се тужилаштво позива:

Питање: Били сте на лицу кад је хапшен комдант српске Жандармерије?

Миливоје Катнић: Нијесам био на лицу мјеста, али сам се тим руководио, то су урадили сјајне полицијске јединице.

Питање: Дикић је, ако ме памћење добро служи, ухапшен у моменту кад је кренуо да из склоншта у ком је било оружје, рачунао да узме то оружје. Ђе је било то склониште?

Миливоје Катнић: Широков, који је организатор групе, он наређује Синђелићу да се купи оружје, 50 аутоматских пушака, и 50 пиштоља и одговарајућа муниција…

Питање: И 3.500 метака…

Миливоје Катнић: Тако је. То Велимировић и ради, и купује оружје, даје за то 30.000 еура прво 15 и 15. Оружје долази до одређене локације и на тој или другој локацији накнадно је уништено под контролом СДТ-а које такође није било на Косову. СДТ и ја као руководилац него у Црној Гори, главно уништење је извршио Велимировић. И о томе толико.
Да би провјерио Широков да ли је оружје стигло у Црну Гору, он даје наређења Синђелићу да Велимировића пошаље на мјесто јер је Велимировић их обавијестио да је оружје стигло у Црну Гору и да је смјештено. Он их је о томе обавијестио. Они га провјеравају и траже да то оружје сними и да им те снимке достави. Имајући у виду овакав њихов захтјев, ми редовном процедуром тражимо захтјев, подносимо МУП-у, он нам даје ове количине оружја ми их односимо на локацију одређену кућу и тамо смјештамо. Ми имамо доказе да је Велимировић то оружје снимио да је понио фотографије на свом мобилном телефону које је показао Синђелићу и Синђелић обавијестио Широкова и показао му фотографије или га лично обавијестио да је оружје на мјесту и Широков и Синђелић су вјеровали да се ради о том оружју које је скривено и неконтролисано и које ће служити за онај криминални план.

Питање: Шта каже Дикић у моменту кад га ви хапсите?

Миливоје Катнић: План је био да то оружје у почетку и преда јединицама, то су јединице, 4+12. Одједном је дошло до промјене тог плана, Синђелић је наредио Велимировићу да се оружје преда и мобилни телефон који је криптован генералу Дикићу. Генерал сјећате се како је ноћ 15 на 16 била како је облак и невирјеме било долази из Будве, тајно се састаје са Велимировићем, Велимировић га тајно води на ову локацију да му покаже мјесто гдје је оружје, он одлази, предаје му кључ од спремишта, односно куће и гараже гдје се оружје налазило, предаје му мобилни телефон, који је криптован и враћају се са те локације након 100-200 метара генерал Дикић наређује Велимировићу да изађе и у том тренутку их ми хапсимо. И то су чињенице.

Питање: Гдје се налазила та кућа? На Старом Аеродрому?

Миливоје Катнић: На Старом аеродрому, тако је.

Питање: Да ли је власник те куће укључен у акцију?

Миливоје Катнић: Не, власник је кућу издао под ренту и све активности су кључени државни органи.

Ипак, очигледно је да транскрипт управо потврђује оно што је данас истакнуто у тексту на нашем порталу, а потом и наконференцији за штампу ДФ-а. Оружје које је издато на реверс је у једном тренутку распоређено у кући шефа криминалистиче полиције Стојковића на начин као да су то ”терористи” припремили. Потом је о том, тако припремљеном оружју, направљен фото-елаборат у чијем се наслову потцртава да је оружје ”пронађено”! Као што се види из приложеног транскрипта, Катнић се на бави овим нелогичностима, већ и даље говори о оружју које је наводно Мирко Велимировић купио и уништио на КиМ, при том не дајући никакав материјални доказ о томе.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Тако је. То Велимировић и ради, и купује оружје, даје за то 30.000 еура прво 15 и 15. Оружје долази до одређене локације и на тој или другој локацији накнадно је уништено под контролом СДТ-а које такође није било на Косову. СДТ и ја као руководилац него у Црној Гори, главно уништење је извршио Велимировић“

  Па какав је ово црни демант?! Шта је овим демантовано? Да је оружје које је узето на РЕВЕРС било постављено у кући полицијског службеника на начин као да га је неко тобош сакрио, а онда о томе направљен фотоелаборат! Погледајте фотографије. Они су постављали оружје испод пакета, у фрижидеру, иза столице, само да би изгледало као да га је неко сакрио.

  Значи, Катнић је обичан лажов, преварант, али ужасно глуп. И зато је на…ао ?

  • 0
   0

   Katnic prevarant..? Pa za njega su prevaranti, koji lazu i varaju iz koristoljublja, pravi „humanisti“. On je jedan od glavnih pipaka „hobotnice“. On je glavni instrument, preko koga fasisti sire antisrpsku i antirusku histeriju u Cg. Cita on ovo(ili neko njegovo pseto), pa neka odgovori zasto je u Tv intervjuu „morao“ da naglasi da je „Rusofil“..? Neka odgovori, zasto je primorao „Paju“ da svoj motiv „saradnje“ sa „tuzilastvom“ temelji na „zahvalnosti crnogorskoj vojsci na Mojkovcu“..? Isekuj svog „islednika“ Katnicu, kad tad!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here