Насловна Друштво Још један Катнићев „добровољац“: ”Прва праћка Србије”, Милош Јовановић, доведен да оптужи...

Још један Катнићев „добровољац“: ”Прва праћка Србије”, Милош Јовановић, доведен да оптужи ДФ

5
ПОДИЈЕЛИ

Прије неколико дана, тачније 30. децембра 2016., у Завод за извршење кривичних санкција у Спужу појавио се још један терориста-добровољац, Милош Јовановић, српски држављанин, чија је једина улога у сценарију ”државног удара” била да наводно каменује просторије Демократског фронта, како би тај чин био представљен као напад присталица режима на ову опозициону групацију.

Иако је бизарност успостављеног тренда предаје терориста-доборовољаца прилична, још више чуди улога и околности под којима је овај најновији ”терориста” требало да дјелује.

„Јовановић је имао задатак да инсценира напад на просторије Демократског фронта. То је требао да буде почетак изазивања инцидената на подгоричким улицама. План је знао и један лидер Демократског фронта, који је имао задатак да га обавијести кад да каменује просторије ове партије“, наводи провладина Побједа.

Наиме, на основу наредбе о спровођењу истраге, издате 5.11.2016. од стране Тужилаштва, Милош Јовановић, је позван од стране Синђелића након 16. октобра, кад су схватили да је оригинални ”план” пропао, те да су главни актери похапшени. Тад му је Синђелић, како конструише Катнић, понудио да за новчану надокнаду дође у Подгорицу и да каменује просторије ДФ-а, како би то био ”окидач” за неку даљу акцију. Прво питање је о каквој даљој ”акцији” се ради, ако су сви водећи актери већ били похапшени? 

Сагледавајући цијелу ситуацију, логично се намеће и следеће питање: Да ли је за такву ”софистицирану” операцију „гађања каменом“ збиља неопходан „професионалац“ из Србије? Апсурд ове конструкције рађа и одређену дозу ироније, па се у новинарским кулоарима, Јовановић већ означава као ”прва праћка Србије”, чиме се алудира на ”материјалне доказе” тужиоца Катнића које је понудио на конференцији за штампу у новембру прошле године.

Јовановић је, као што је познато, својевољно одустао од свог ”терористичког” наума ”засипања камењем” просторија ДФ-а, иако се са том намјером појавио у Подгорици након избора 16. октобра. У неком другачијем поступку него што је фарса ”државни удар”, било би чудно што Јовановић није ухапшен том приликом, већ је пуштен да се врати за Србију.

Услед фијаска који је Катнићева оптужница доживјела у свим својим сегментима, а нарочито након јавног свједочења Мирка Велимировића, сад је потребно наћи било какву, кредибилнију везу оптужених са ДФ-ом. По информацијама до којих је дошао ИН4С, управо је то ад-хок улога Милоша Јовановића. Он је, како наводи наш извор, доведен да посвједочи како му је одређена особа из ДФ-а била контакт за планирано каменовање просторија. 

Подсјећамо, Мирко Велимировић се тако, на волшебан начин, ”присјетио” да му је Синђелић поменуо ДФ, тек након што је ушао у судницу, док је у првобитном исказу тврдио да му Синђелић није поменуо нити једно име ни организацију.

Последњи интервју који је специјални тужилац дао за ”Побједу”, незванични билтен АНБ-а, у ком се на највулгарнији начин осврће на дјеловање ДФ-а, посебно на изјаве једног од лидера овог савеза, Небојше Медојевића, је јасан указатељ да је Миливоје Катнић потпуно одбацио чак и формалне претпоставке независности, већ се снажно укључио у ”информеровску” пропаганду режима. Код њега се, поврх свега, осјећа преовлађујући лични моменат, што само по себи, мимо свих осталих апсурда креираног ”државног удара”, делегитимише Катнића за вођење овог поступка, као и институције коју тренутно представља.

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Потпуно лудило од оптужнице. Значи, овај је након што су ухапшени Дикић & co требало да каменује ДФ? Са којим циљем? Смијешно да смијешније не може бити. Од кога је добио „наредбу“ Јовановић? Од Синђелића? Од „руског држављанина“? ? Од Дикића? ?

 2. 0
  0

  STA KAZUJU KATUNJANI NA OVU „TALIH „JUNACINU?NJIHOV GLAS BI U OVOM VREMENU KAZA SVE!JA SE NADAM DA NIJESU IZGUBILI SMISAO ZA „KOMENDIJU“!VLADIKA IH JE OPJEVA U GORSKI VIJENAC STO SE TICE „KOMENDIJE“,NAROCITO „MOMCAD OZRNICKU“.DOBRO BI BILO DA NEKO U JUNAKOVU“TALICNU SISANU“ METNE KAKAV KLIP KATUNSKOGA „RUMETINA“AKO DOZVOLI „POKISLA KUCKA“.AKO NASTAVI „TALICNI JUNAK „DA VAS U OVOJ „KOMENDIJI „PROVALJUJE TU NECE BITI „KRAJA BEZ GUSALA“.JUNAK SE OSOKOLIJO I BOGOMU DOBRO NAORUZA „A KRVNICI JAKI I OPAKI“.DA JE ZANOGO OBITOVA U STARA VREMENA NI U SNU VAM ODJA NEBI „RIKA NA RAVNOM CETINJU“.ZAMISLIMO TU JUNACINU NA VRTIJELJCI ,OBUCEN SPECIJALNO PROTIV „TERORISTA“KAKO SAM IZUSTI,SA DVIJE „LEDENICE“,“SISANIM“,“LJUTOM PRACKOM“DALEKODOMETNOM,JATAGANOM,SISANOM I BOGOMU OPASNIM STITOM ZA JAJA!UZ OVU JUNACINU,BOGA I CRNOGORSKI TALIH VEZIR NIKADA CETINJA NEBI VIDJA!NE SAMO TO SVA TURSKA VOJSKA BI BILA PRIJE NAPADA BEZ ORUZJA JER BI IH NAS JUNAK UZ „CRNOGORSKI JUNACKI TALIH“,BOGA I NJEGOVIH „VELJIH PROTIVTERORISTICKIH SKOLA“DAVNO RAZORUZA NA NEPOZNATOM MJESTU SA NEPOZNATIM LJUDUMA I NEPOZNATIM ORUZJEM.SAMO JE POZNAT „CIKA PAJA“VJEROVATNO ZBOG ONIH STRASNIH STITNIKA ZA JAJA.DA JE „POP MICO“ISA U OVAKE VELJE SKOLE KA NAS „TALICNI JUNAK“ZNA BI CITATI I PISATI I MOZDA BI DOGURO DO VLADIKE.MOZDA CE NAS JUNAK POSLIJE REZIJE OVE URNEBESNE KOMENDIJE DOGURATI DO PRESEDNIKA NAMJESTO „FILJIPA NEJAKOG“!TO BI BILO U DUHU VREMENA I PROSTORA.

 3. 0
  0

  „Мој добри роде, сви су лагали,
  И твој су видик сав помрачили;
  За својом срећом само трагали,
  И свуда крали, и све тлачили.

  И место млека, крв су сисали,
  У страдањима твојим дугима,
  Твоје су светло име брисали,
  Да не знаш ко си међу другима.

  С убицама су цркве стварали,
  И с издајником горде тврђаве;
  У заклетви те свакој варали,
  На води дигли мосте рђаве!

  На згаришту ти држе говоре,
  На губилишту подло пирују,
  На буњиштима саде ловоре…
  И мртве уче сад да мирују.

  Мој добри роде, сви су рђави,
  Вапај твој не чују што тугује!
  Издајник и сад још у тврђави,
  С убицом жртва сада другује.

  Ломан је, роде, мост на провалији,
  Свуд су у причест отров ставили…
  С лупежом све су новце ковали,
  Са кривоклетником завет правили.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here