Насловна Насловна Катнић намјештао озвученог Мујовића лидерима ДФ-а

Катнић намјештао озвученог Мујовића лидерима ДФ-а

13
ПОДИЈЕЛИ

Специјално државно тужилаштво неколико пута је ангажовало контроверзног Подгоричанина Веселина Мујовића као прикривеног иследника, објавиле су данашње Вијести позивајући се на неколико извора блиских тим истрагама.

Према тврдњама тих саговорника, СДТ је наложио да се Мујовић озвучи и у два наврата пошаље на састанак са лидерима Демократског фронта Андријом Мандићем и Предрагом Булатовићем у подгорички кафић „Г“ у Московској улици.

Из Специјалног тужилаштва том листу  нијесу прецизно одговорили на питање да ли је тачно да су ангажовали Мујовића, и ако јесу због чега. Нијесу одговорили ни да ли су Мујовића користили као прикривеног иследника и док је био у притвору у истој ћелији са возачем Андрије Мандића, Михаилом Чађеновићем.

Без одговора је остало и питање да ли је Мујовић и раније, у другим истрагама, радио исте или сличне послове за СДТ и, ако јесте, у којим.

“Питања која сте навели нијесу у домену активности Специјалног државног тужилаштва. Као што Вам је познато, Специјално државно тужилаштво у сваком предмету поступа искључиво по Уставу и закону”, наводи се у кратком одговору из СДТ.

СДТ је 17. јула у саопшењу под насловом “Специјално државно тужилаштво представља облике специјалног рата” објавило на свом званичном сајту да се “ради о организованом и синхронизованом дјеловању с циљем урушавање кредибилитета и интегритета главног специјалног тужиоца и да то најбоље показује и састанак одржан између П.Б., А.М. и В.М.”.

Затим је, Веселин Мујовић потврдио у интервјуу “Дневним новинама” 25. јула да је управо он споменут у транскриптима објављеним на сајту СДТ-а 17. јула који, по интерпретацији СДТ-а, откривају да се против Специјалног тужилаштва и главног специјалног тужица Миливоја Катнића води специјални рат и да “ДФ трага за информацијама које би га на било који начин дискредитовале”.

Након тога, Мироје Јовановић, правни заступник Андрије Мандића и Михаила Чађеновића у афери „Државни удар“, поднио је Врховном државном тужилаштву представку-пријаву против Главног СДТ Миливоја Катнића, наводећи да је Специјално државно тужилаштво извршило агресију на правни систем, објављујући јавно, на свом интернет-порталу комуникацију и коресподенцију између адвоката Горана Родића и његовог тадашњег клијента, те између истог адвоката и других адвоката ангажованих у судском поступку за тзв. „државни удар“.

Јовановићева рекција услиједила је након што је СДТ дао саопштење дана 21. 7. 2017. године под називом „СДТ поштује међународне стадарде“, које се односи на кршења права адвоката и окривљених од стране Главног СДТ, Миливоја Катнића.

Мујовић се уплашио за Катнићеву безбједност?

Мујовић је интервјуу за ДН казао и да је два пута у кафићу “Г” сједио са Мандићем и Булатовићем и да се уплашио за Катнићеву безбједност.

“Два пута смо сједјели у кафићу „Г“ у Московској улици…Тамо често идем и тамо сам се једног дана срео са Булатовићем и Мандићем. У једном тренутку је Булатовић поменуо Катнићеву кућу, да је прво била “мала”, па онда “велика”. Кад сам то чуо није ми било свеједно. Како они знају каква је кућа била, каква је сад, колика јој је ограда…? Значи да неко долази да је обилази. А пошто су медији писали да се њему пријети, а у међувремену сам и ја имао сазнања да су бивши Легијини специјалци који су криминалне прошлости у Црној Гори, право да Вам кажем уплашио сам се да се неком нешто не деси”, казао је тада Мујовић.

Катнић упорно крши Законик о кривичном поступку

Ангажовање прикривеног иследника и сарадника је мјера тајног надзора коју предвиђа Законик о кривичном поступку. Може је одредити тужилац под одређеним условима, а само у изузетним случајевима то може бити неко ко није црногорски полицијац или други државни службеник или полицајац друге државе.

Све мјере тајног надзора по налогу тужиоца извршава овлашћени полицијски службеник а прикривеног исљедника одређује старјешина органа који је надлежан за извршење мјера тајног надзора или лице које он овласти, стоји у ЗКП-у.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Bas ce ovo proci.Ovo ludilo ludoga Katnica.Ljudi,on je toliko lud da je opasan svakodnevno za svakoga.Za komsije,kumove,prijatelje a kamoli za neprijatelje njega i njegovih sefova.A ovome Mujovicu bih zbog ovakvoga ponasanja i podlosti njusku zavrnuo.Njusku naravno jer pasce ima samo njusku.No samo hrabro braco,do pobjede.Bice ovo sve dobro u nad Boga.

 2. 0
  0

  Mujaga, od bratstva Mujevca, konvertita,sa pravoslavlja na islam pa vrtanje na pravoslavlje a sad na drpsoslavlje, tipican primjer crnogorskoga cojstva i junastva.

 3. 0
  0

  Дакле, Катнић је лагао као једна пристојна домаћа животиња кад је тврдио да је сва објављена комуникација изузета са телефона. Лажов!

 4. 0
  0

  Ovako bujnu maštu i kombinacije svemogućih zapleta nema ni jedan režiser u Holivudu kao što ima naš specijalac Katnić.Uzamite ga njima kumim vas Bogom braćo.

 5. 0
  0

  Mujovicu, kada ste ukljucili snimanje, prije ili poslije price o „maloj“ i „velikoj kuci“, u trenutku kada ste se „uplasili“ za Katnica?!

  Mujovic: Pa malo prije toga, kada sam usao u kafic!

  Tada sam se uplasio od njih dvojice! :o))

  Slucajno nosite aparat za snimanje uvijek sa sobom?

  Mujovic: Da! Stara navika! Ja sam knjizevnik, pa tako ponesto snimim, kad mi padne na um! :o))

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here