Насловна Друштво Катнић их прогласио „терористима“, а не зна им држављанство

Катнић их прогласио „терористима“, а не зна им држављанство

9
ПОДИЈЕЛИ

Иако је специјални тужилац Миливоје Катнић, у наредби за спровођење истраге о наводном државном удару, навео да су Едуард Широков (45) и Владимир Попов (36), држављани Русије, на званичном сајту Интерпола тих података нема.

Наиме, фотографије Широкова и Попова објављене су јуче, по први пут, на сајту Интерпола, али се у рубрици националност не наводи да су они руски држављани, како је то Катнић тврдио.

Иначе, Интерпол на својој интернет страници уноси податке које му пошаљу надлежни органи земље који потражују одређена лица, што је у овом случају Црна Гора.

На сајту Интерпола објављене су фотографије и подаци за српским држављанима Немањом Ристићем и Предрагом Богићевићем, које Црна Гора такође потражује.

У наредби за спровођење истраге од 5. новембра прошле године Специјално тужилаштво наводи се да су Широков и Попов руски држављани и да су им пасоши издати 6.6.2012, односно 20.8.2016. године.

Да нешто није у реду са пасошима поменутих лица доказују подаци објављени на сајту Интерпола. Иако тужилаштво у наредби за спровођење истраге тврди да су Широков и Попов руски држављани, на сајту тих информација нема.

Њих двојица се терете да су наводно организовали криминалну групу од које су тражили хапшење, а касније и наводну ликвидацију премијера Мила Ђукановића.

Према плану криминалне организације, хаос у изборној ноћи требало је да почне испред Скупштине група демонстраната која би се сукобила са полицијом била би под контролом Братислава Дикића и политичара из Демократског фронта, чији идентитет тужиоци још нијесу открили, тврди се у документу Тужилаштва.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Mozda su ovi Rusi iz Tunguzije,Tamo katnic ima svog covjeka Mindju koji ce ih naci…
  Meni ovaj Popov lici na jednoga sto prodaje Sir na Gintas pijacu, mozda je htio Sirom da atakuje na Crnu Goru….I to je moguce…

 2. 0
  0

  Krug se sužava , malo po malo , svi će u Spuž na duge robije , pa se vi sprdajte do mile volje he , he , he , još ove domaće janjičare da uhiti i to je to !
  Ko god radi protiv svoje države i Ustavnog poretka , pravac u Spuž !
  Bravo Katniću !!!

 3. 0
  0

  Milivoje je mogao sve ovo davno“objelodaniti“, ali njegov zadatak je da prica sto duze traje , sa novim zapletima, da bi na kraju svi zaboravili ko je i zasto zapoceo pricu.

 4. 0
  0

  … Jedne noci dodje red na Seherezadu!
  … Svaku bi noc prekidala pricu prije kraja, kako bi bila sigurna da ce je nastaviti sutridan, pa onda zapoceti novu.
  I prici njenoj nikada kraja!
  … Postidila bi Seherezada pored vjeselog Katiljica!!!

 5. 0
  0

  POD HITNO RASPISATI POTJERNICU ZA ZA „POKISLOM KUCKOM“,KATUNSKIM JAZAVCEM,KOSANCICEM,TOPLICOM,MURATOM,KONVISKADORIMA….BLAGOS NAMA OVAKIJEMA!OVAKE SPRDNJE NIJE BILO JOS OD IVA VRANE.MOZDA OVAJ PRACKAS ZELI STALNO MJESTO NA GOSPODAREVOM DVORU,NABIJA REFERENCE SVAKI DAN !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here