Насловна Насловна „Катарза“ у СНП: Јоковић неће сарађивати са партијама са националистичким ставовима

„Катарза“ у СНП: Јоковић неће сарађивати са партијама са националистичким ставовима

11
ПОДИЈЕЛИ

„СНП се увијек залагао за демократску смјену власти, и сви политички субјекти који у својим програмима немају националистичких ставова и који се залажу за демократску, просперитетну и слободну Црну Гору, наши су потенцијални сарадници“, казао је новоизабрани лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић у интервјуу за портал Аналитика, одговарајући на питање о могућим политичким савезницима.

Он је за овај портал коментарисао сједницу на којој је изабран, односе са појединцима из СНП-а, као и будуће дјеловање партије.

Са Јоницом никада није имао несугласица

Новоизабрани лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, казао је да са Снежаном Јоницом, његовом противкандидаткињом на Конгресу странке, никада није имао несугласица, те да она има будућност у СНП-у.

“На Конгресу је госпођа Јоница добила велики број гласова, и наравно не само због овога него и због њеног претходног рада у парламенту и партији, њене препознатљивости на политичкој сцени Црне Горе, она свакако има будућност у СНП-у”, истакао је Јоковић у разговору за Портал Аналитика.

Од Дамјановића очекивао да ће „љепше говорити о странци“

Он је рекао да је од бившег функционера СНП-а Александра Дамјановића очекивао да ће говорити љепше о странци, “јер се преко ње профилисао као политичка фигура у Црној Гори”.

“Не може се због неостварених личних амбиција и напуштања партије неаргументовано говорити ни о једном појединцу, а посебно не о Конгресу који је био посве легитиман”, подвукао је Јоковић.

Упитан у каквим је односима са бившим предсједником СНП-а Срђаном Милићем, Јоковић је одговорио да су он и Милић увијек имали “висок степен сагласности око свих значајних питања у партији”.

Узрок лошег резултата СНП-а нарасле амбиције појединаца из врха партије

Узрок лошег резултата на прошлим изборима никако нијесу вриједности нити идеје за које се залаже СНП већ су главни проблеми настали у врху партије гдје су појединима порасле лидерске амбиције, па су се са невјероватном лакоћом одрекли СНП-а који им је омогућио да заузму важне политичке функције, те су одлазили и формирали нове партије, сматра нови лидер партије.

Јоковић тврди да је само један делегат негодовао при његовом избору за лидера

На Конгресу партије Јоковић је добио 25 гласова више од противкандидаткиње Снежане Јонице, а избор за лидера странке испраћен је негодовањем и жестоким увредама појединих делегата. Међутим, Јоковић тврди да је ријеч о негодовању и увредама само једног изолованог делегата који је – из само њему познатих побуда – тако реаговао, док је реакција осталих 428 делегата који су га подржали била на нивоу какав заслажује Конгрес СНП-а.

Превремени избори

Јокић је нагласио у интервјуу за Аналитику да је Црна Гора је од прошлих избора у великој политичкој кризи и из ње је једино могуће изаћи одржавањем пријевремених парламентарних избора, за које треба створити амбијент да сви грађани потпуно слободно и без икаквих притисака могу исказати своју политичку опредијељеност.

ПОДИЈЕЛИ

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Катарза“ у СНП: Јоковић неће сарађивати са партијама са националистичким ставовима

  Imas parvo Jokovic ,jer nacija za komuniste ne postoji,i sto bi ti mimo Marksa i Engelas,jos da gledas u nebesa.
  U Montengro najvise ima NVo organizacija koje su usmjerene globalno,tako ovaj portal je najvio da u Podgoric pocinje protest onih koji se bore za zastitu zivotinja,eto prilikre Jokuovicu da se projavs prvo tu,svak mala pripomaze?
  Kako se stvari mijenjau, samo ne toliko jednostavno da ih ovakvi mogu razumjeti,nikada komunisti nijesu bili mirniji nego u doba Milosevica,jer nijesu znali sta sjutra ,a Slbo im nije nudio neku sigurnost ,sve do dolaska Sorosa i preokret 2000 ponov dizu glavu,medjutim stvari su se promijneile dolaskom Trampa to Jokovic nece da shvati,jer Tramp je za narednu godinu obecao pomoc Balkanu i NVo Balkana ravno nuli,zato Jokovicu trazi sponzora ako kanis preci cenzsu sto je apsurd,dopala te teska szdbina rashoovat ces komunizam u Montenegro ,a i to je neso,mozad si ti bas za to i postavljen?

 2. 0
  0

  To je i ocekivano od crvenih komunjara.Ali na secu zavrsili su sa ozbiljnom politikom.Neka se druze sa sektasem Becicem koji im je unistijo partiju.

 3. 0
  0

  Nista neocekivano oj najpodmuklije partije.Sad necete da saradjujete sa Srbima,a na racun Srba i njihovih glasova ste svih ovih godina dobijali mandate.Ali,na srecu,Srbi su vas konacno procitali i napustaju masovno SNP.Na sledecim izborima ćete biti ispod cenzusa,tako da poslije toga vasi stavovi nece biti nikome bitni.

 4. 0
  0

  Кад год нека од ових партија у ЦГ каже да неће да сарађује са националним странкама ту се мисли на србске странке. Нема ријечи о муслиманским, албанским или хрватским партијама. Једин Србима у ЦГ није дозвољено да буду националисти и да бране своја права. То води поријекло још од 41 кад су комунисти почели свој пир по ЦГ. Све је ово наслеђе комунизма. То је наставак тезе о србској кривици. Зато и не чуди став СНП, иако су већински њихови гласачи Срби. Зато не чуди ни став Демократа јер су изашли испод истог шињела, са све црвеним краватама. Зато СДП као црногорска националистичка партија може са муслиманима, Хрватима и Албанцима, али не и са Србима! Проблем су Срби!

 5. 0
  0

  OVAJ CRVENDAC JE IZASAO IZ DJIDINOG I MOSOVOG SINJELA !JOKOVIC JE COVJEK BEZ MOZGA I OBRAZA ,TIPICNI CRVENDAC!KOMUNJARSKI NAKOT JE PODJELOM SRPSKOGA NARODA VLADAO I VLADA VEC SEDAMDESET I KUSUR GODINA!TREBA SVE NAPRAVIITI DA SE RAZOBLICI NOVI NATEG SA SRAMNIM BE ICEM KOJI POKUSAVA JOS JEDNU NOVU PREVARU SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI!OVAJ JOKOVIC JE TAKO I TAKO SAMO JUHA JEDNODNEVNICA KOJA IMA ULOGU STECAJNOG UPRAVNIKA I PRESMERITELJA PREVARENIH SRBA PREMA NOVOCRVENDACU U BECICU!SVA TA ZLOCINACKA CRVENA MAFIJA ISTRAJAVA NA DREZDENSKIM ODLUKAMA NJIHOVOG „POZIVOTNOG“PREDSJEDNIKA ZAGORSKOG KAPLARA I DJELATA MACVE !

 6. 0
  0

  Eto neće ni SNP sa ćetnicima xe , xe , xe , ostadoste sami na ledinu xe , xe , svi bježe od vas pa i SNP xe , xe , xe , bravo Joko care .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here