Насловна Мозаик Касни испорука: Нема „утрогестана” за одржавање трудноће

Касни испорука: Нема „утрогестана” за одржавање трудноће

0
ПОДИЈЕЛИ

Лијека за одржавање трудноће, “утрогестана”, више од 15 дана нема у државним апотекама.

trudnoca

Из “Монтефарма” су појаснили да лијека нема у Подгорици јер, како тврде, увозник и дистрибутер касни са испоруком. Истакли су да се “мање количине” лијека могу пронаћи у Тузима:

„Лијек се поново очекује за осам дана”.

Једна од трудница испричала је „Вијестима“ да је обишла све “Монтефармове” апотеке у Подгорици и да нигдје није било лијека, чија је цијена око девет еура.

“Утрогестан” се прописује приликом одржавања трудноћа, обично када постоји опасност од пријевременог порођаја, или спонтаног побачаја. Трудница је појаснила да од трећег мјесеца трудноће до порођаја мора да пије поменути лијек, за шта мјесечно треба издвојити око 40 еура.

С обзиром да се лијек налази на листи Фонда за здравствено осигурање, труднице могу тражити рефундацију ако га купе у приватним апотекама.

Недостаје и љекова за астматичаре

У апотекама у Подгорици, Будви и на Цетињу протекле седмице није било љекова за астматичаре. Грађани су се жалили да ни након испоруке љекова нема пумпица за астматичаре “сyмбицорт”, раствора за инхалацију „беродуал“, али ни лијека против астме “сингулаир ”.

Из “Монтефарма” је саопштено да су “сyмбицорт” подгоричке апотеке добиле прошлог петка, “у количинама које су биле доступне”, да ће “беродуал” раствор добити за два дана, а “сингулаир ” до краја седмице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here