Насловна Мозаик Каришик: Инфициране бебе ће до 16. јануара отићи у Београд

Каришик: Инфициране бебе ће до 16. јануара отићи у Београд

0
ПОДИЈЕЛИ

Бебе, које су инфициране почетком новембра прошле године у бјелопољској болници, убрзо ће отићи на преглед у Институт за мајку и дијете у Београду, потврдио је за Радио Антена М један од родитеља Предраг Каришик.

bebe

„Од 12. до 16 јануара очекујемо да кренемо за Београд, конзилијум нам је одобрио, од Фонда здрваства смо добили за путне тропкове, само треба да се резервише авион и да од Београда добијемо повратну информцију када можемо стићи“, рекао је Каришик.

Каришик додаје да су бебе сада добро, али да родитељи желе потврду да дјеца неће имати посљедице.

Вршилац дужности директора Опште болнице у Бијелом Пољу Бисерка Булатовић најавила је за Радио Антена М да ће породилиште, које је иначе затворено након случаја са инфицираим бебама, бити отворено у понедељак.

Она је казала и да гинеколошко одјељење које је отворено крајем децмбра и амбуланта раде, те да је у потпуности нормализован њихов рад.

Подсјећамо, у Клинички центар је од 3. до 13. новембра прошле године примљено пет беба са инфекцијом добијеном у бјелопољској болници, од којих је једна преминула.

Након тог случаја, министар здравља Миодраг Радуновић поднио је оставку.

Бившем директору Опште болнице у Бијелом Пољу Томиславу Јеремићу, бившем шефу гинеколошко-акушерског одељења Звонку Пулетићу и Хаки Тахировић, бившој начелници одељења неонатологије у тој болници одређен је притвор од 30 дана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here