Насловна Политика Карикатруриста Шарлија извређао оне који су осудили напад: Нећемо подршку од Путина,...

Карикатруриста Шарлија извређао оне који су осудили напад: Нећемо подршку од Путина, Ле Пен и Папе!

0
ПОДИЈЕЛИ

Познати холандски карикатуриста Бернард Холтроп, под псеудонимом Вилем, изјавио је данас да му је мука од свих оних који сада кажу да су пријатељи редакције “Шарли ебдо“.

sarli ebdo

,,Имамо доста нових пријатеља, као што су папа, (британска) краљица Елизабета и (руски председник Владимир) Путина. То ме стварно засмејава. Марин Ле Пен је била одушевљена када су исламисти почели да пуцају на све стране“, рекао је Вилем (73) за холандски левичарски дневник “Волкскрант”.

Овај Холанђанин који је био дугогодишњи становник Париза и био део редакције “Шарли ебдо” од оснивања 1970., а писао и за француски левичарски Либерасион, додао је “да му се повраћа на све оне који сада кажу да су пријатељи редакције “Шарли ебдо”.

,,Они никада нису видели (карикатуре) Шарли Ебдо“, рекао је Вилем коментаришући “глобални излив подршке” француском сатиричном недељнику.

Награђивани холандски карикатуриста, кренуо је возом за Париз у среду ујутро када се догодио масакр и судбинским случајем околности закаснио на редакцијски састанак када је 12 његових француских колега убијено у нападу двојице терориста.

,,Пре неколико година, на хиљаде људи изашло је на улице у Пакистану да демонстрирају против Шарли ебдо. Они нису знали шта је то. Сада је супротно, али уколико људи протестују за одбрану слободе говора – наравно то је добра ствар“, додао је Вилем и нагласио да, без обзира на све, француски сатирични лист “мора да настави да излази”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here