Насловна Политика Капетан Драган: За злочине нисам крив

Капетан Драган: За злочине нисам крив

0
ПОДИЈЕЛИ

Драган Васиљковић (61), познатији као Капетан Драган, изручен је јуче Хрватској, која је за њим расписала потерницу због наводног ратног злочина. Васиљковић је, после 30-часовног путовања из Аустралије, где је пре девет година ухапшен по потерници Хрватске, на загребачки аеродром Плесо стигао јуче мало пре поднева.

Kapetan-Dragan

Био је у пратњи хрватских полицајаца, који су га преузели на франкфуртском аеродрому, а према речима путника који је путовао истим авионом, „изгледао је као оронули старац“.

„Био је миран, ништа није коментарисао. У авион је ушао у пратњи немачког и хрватских полицајаца. Имао је капу на глави да га људи не би препознали, а није имао лисице“ казао је Дејан Ђурић из Ријеке, преноси „Јутарњи лист“.

Безбедносне мере на аеродрому у Загребу биле су појачане, а Васиљковић је изашао из летелице и ушао у полицијски комби, који је у пратњи још два возила МУП Хрватске напустио аеродром и кренуо ка Сплиту, где је одмах упућен у притвор Билице, где је смештен у посебно затворско крило. У ћелији ће бити сам, далеко од осталих затвореника, које неће ни сусретати.

„Очекујем да у петак буде саслушан и изјасниће се да није крив“ рекао casino online је адвокат Дарко Станић, Васиљковићев бранилац по службеној дужности.

Станић каже да му није познато да ли ће Васиљковић можда дати пуномоћје и адвокату из Аустралије.

„Нисам имао ни увид у предмет који се води против њега, јер по новом закону тек после првог саслушања бранилац има право на то“ навео је Станић.

Сплитско тужилаштво Васиљковића сумњичи за ратне злочине док је био командант Јединице за посебне намене у Републици Српској Крајини 1991. и 1992. године.Хрватски политичари задовољни

„Хрватска брани своје законе, спроводи правду, и изручење Драгана Васиљковића једна је епизода на том путу“ рекао је хрватски премијер Дарко Станић.

Министар правосуђа Орсат Миљенић навео је да је „Васиљковић након дуге правне битке изручен Хрватској и да ће бити процесуиран као сваки други оптужени“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here