Насловна Политика Капетан Драган: Хрватска грађена на прогону Срба

Капетан Драган: Хрватска грађена на прогону Срба

1
ПОДИЈЕЛИ

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, уверен је да ће процес који се против њега води у Хрватској доказати да је та држава грађена на прогону Срба и монтираним процесима. Он додаје и да ће то бити прилика за документовање историјских чињеница. „А за то се вреди борити“, поручио је Васиљковић у интервјуу за франкфуртске „Вести“ из затвора у Сплиту.

“Није најважније да изађем из затвора. То се мора догодити најкасније за три године. Чак није толико важно ни што ћу пред хрватским правосуђем доказати своју невиност. Најважније је што ће овај процес против мене показати да је Хрватска грађена на прогону Срба и монтираним процесима. То ће након овог суђења бити документована и прихваћена историјска чињеница“, рекао је он.

Објашњава да процес није усмерен против њега, већ против неокаљаних, узорних симбола сваког поштеног Србина, „Книнџи“ и њиховог команданта.

Циљ је, према његовим речима, да се упрља и лажно представи све оно што је током рата у Хрватској било чисто, часно и српско.

“Гарантујем вам да им то неће поћи за руком. У сваком окршају са усташама ја сам изашао као победник и сигурно ћу изаћи и у овом. Овај процес ће од Книнџи направити још веће легенде јер ће кроз процес изаћи на видело сва њихова херојска дела и њихов витешки ратнички однос на који сам нескромно и бескрајно поносан“, навео је Васиљковић.

Поносан је, каже, и на сваког појединца који је био под његовом командом, без изузетака.

„Наравно, и моја одбрана би све то много лакше и брже припремила да држава Србија осећа обавезу да штити своје грађане који су показали спремност да ставе на коцку свој живот за одбрану Србије и њеног народа“, рекао је Васиљковић.

Васиљковић се пожалио што нема подршку државе Србије у овој борби, док је дијаспора помагала.

“Јавност мора да зна да ја нисам све ове године у затвору због ‘неких својих недела’, већ зато што сам Србин и што сам јако добро обављао своју дужност“, истиче Васиљковић.

Што се тиче услова у затвору Васиљковић каже да јеу односу на аустралијски, сплитски затвор „одмаралиште“ са погледом на море, те да је кухиња врхунска, а особље љубазније у односу на оне у најскупљем хотелу Црне Горе.

„За ових, скоро годину дана колико сам у затвору у Сплиту не могу да пријавим ни најмању непријатност. Још ми се ни једном неко од особља није обратио са ‘ти’, а границама дозвољеног чине све што могу да и мени и осталима олакшају боравак у затвору“, навео је Васиљковић.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  „Наравно, и моја одбрана би све то много лакше и брже припремила да држава Србија осећа обавезу да штити своје грађане који су показали спремност да ставе на коцку свој живот за одбрану Србије и њеног народа“, рекао је Васиљковић.
  U tome i jeste problem ,tom problemu trebamo prici sa istoriske strane i iskredno.
  drzava Srbija u stvari Srbija ova od Kradjordja pa na ovamo ,tu mi trebamo sagledati sve nase muke i poraze.Vatikan i Austrija su ubacili rijec VELIKa Srbija i plasenje lokalnog stanovnistva na Balkanu od te „opasnosti“,a kakva je stvarnost i da li ona uopste jeste takva to je drugo pitanje,ali sve moze biti, jedino ne da Srbija je tezila ili danas tezi prosirenju svoih granica,druga je stvar zelje Srba izvan tih prostora za stvarnje istinite i geografski opravdane Srbije sa teritorijama preko Drine i Crnom Gorom,ali opet za to je potreban volja i moc sa obadvije strane,volja sa spolajsnjih strana gdje zive Srbi ima ,ali nema ni moci ni saglasnoti stranih mocnika ,nego samo za razjedinjavanje,cak i u samoj Srbiji.
  Zato Vasiljkovicu nema nadu u Srbiju kao drzavu,imaj nade u sebe i mozda iz dijaspore ali i tu je mrka kapa.Danas na Vidovdan RTS je glavna vijest BRISEl,da ne kazem HAG

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here