Насловна Политика Као Ђекна: И даље без анекса споразума ДПС-а и СДП-а

Као Ђекна: И даље без анекса споразума ДПС-а и СДП-а

1
ПОДИЈЕЛИ

dukljani-milo-ranjo-igor

Анекс коалиционог споразума између Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије о вршењу власти на државном нивоу, најављен још у септембру прошле године, највјероватније неће бити ни потписан, већ ће тај савез наставити да функционише на основу предизборног споразума.

Посљедњих дана преовладава став да коалиција функционише на основу основног споразума из 2012. године и да анекс у принципу није ни потребан да би наставили да владају, незванично сазнаје Дан у врху владајуће коалиције.

Да постоје велике шансе да анекс неће ни бити потписан, индиректно је у уторак наговијестио и премијер и предсједник ДПС-а Мило Ђукановић. Прије њега је и потпредсједник СДП-а Вујица Лазовић рекао да коалиција може да настави да функционише и без анекса.

Извјесно је да тај документ неће бити озваничен у јануару, како су претходно тврдили Ђукановић и његов страначки потпредсједник Светозар Маровић.

Анекс споразума скоро више нико и не помиње, и то питање је последњих дана постављено по страни„, речено је Дану у врху владајуће коалиције.

Други извор је потврдио да од анекса „највјероватније ништа неће бити у јануару“.

Главни разлог за све извјесније одустајање од анекса коалиционог споразума између ДПС-а и СДП-а је низ питања која ДПС и СДП покушавају да ријеше, а који се превасходно односе на валоризацију туристичких потенцијала, статус јавног сервиса и продају поједних државних компанија.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here