Насловна Друштво Кампања против ВС неће пољуљати повjерење грађана у њу

Кампања против ВС неће пољуљати повjерење грађана у њу

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсjедник Србије Томислав Николић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић разговарали су данас у Београду о спремности Војске Србије и о даљим корацима у циљу њене модернизације, оцјенивши да кампања против Војске Србије неће успјети да пољуља повјерење грађана у њу.

vojska srbije

Током разговора констатовано је да Војска Србије своје редовне активности обавља по највишим могућим стандардима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима предсједника Србије.

Осврћући се на недавне поновљене нападе на начелника Генералштаба, предсједник Републике је рекао да је генерал Диковић частан официр и да ти напади очигледно представљају покушај да се дискредитује и дестабилизује Војска Србије, али и да се понизи све што је у Србији добро учињено у претходне двије и по године.

„Војска Србије је дефинитивно институција која ужива огромно повјерење грађана. Она је успоставила одличну сарадњу са свим војскама у свијету, њени припадници који су ангажовани у међународним мисијама у бројним земљама остварују само врхунске резултате. Не смијемо заборавити ни колико је наша Војска допринјела да се спасу имовина и животи људи током прошлогодишњих катастрофалних поплава које су погодиле Србију“, рекао је Николић.

Он је нагласио да је управо због свега тога јасно „да ова подмукла кампања против Војске Србије, која је почела још прошле године након велике параде поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, неће успјети да пољуља повјерење грађана у своју Војску“.

Предсједник је додао да је очигледно да постоје поједини кругови којима није у интересу да Србија буде модерна, развијена држава и који жале за временима када су цвјетали корупција и самовлашће, јер су у таквом окружењу одлично пролазили, док су грађани живјели све горе.

„Зато они желе по сваку цијену да изазову нестабилност у Србији и да је врате у хаос из којег је почела да израња. Управо томе служе оркестрирани напади на бројне државне институције, а ево, сада и на Војску Србије“, додао је Николић.

Предсједник је, такође, истакао да грађани Србије могу да буду спокојни, јер је наша земља кренула путем реформи и да је нико више, никаквим кампањама, ни из каквих себичних побуда, неће моћи у томе спријечити, додаје се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here