Насловна Политика Камерон: Избори у Грчкој угрозили економску сигурност Европе

Камерон: Избори у Грчкој угрозили економску сигурност Европе

0
ПОДИЈЕЛИ

Британски премијер Дејвид Камерон, упозорио је данас да ће резултат парламентарних избора у Грчкој, на којима је побиједила љевичарска партија Сириза, проширити економску несигурност по цијелој Европи и додао да то значи да Велика Британија мора да се држи његовог плана сопствене економије.

Dejvid Kameron,

„Грчки избори појачаће економску несигурност широм Европе. Зато Велика Британија мора да се држи свог плана и ту безбједност осигура код куће“, написао је Камерон на свом званичном налогу на Твитеру.

Камеронов коментар услиједио је пошто је грчка љевичарска странка Сириза побиједила на изборима, што би могло да резултира сукобом с међународним кредиторима, пренио је Ројтерс.

Побједа Сиризе би, према оцјенама агенција, могла да означи не само политички преокрет у Европи, већ и да буде пресудна за останак Грчке у еурозони.

Лидер странке Алексис Ципрас је најавио да, у случају побједе, намјерава да преговара о отпису великог дијела грчког дуга и окончању строгих мјера штедње, што је посебно забринуло такозвану „тројку“ (ЕУ, ММФ и Европску централну банку).

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here