Насловна Политика Камерон: Британија ће помоћи САД у уништењу ИС

Камерон: Британија ће помоћи САД у уништењу ИС

0
ПОДИЈЕЛИ

Велика Британија је спремна да сарађује са САД на уништењу „калифата“ који су успоставили екстремисти Исламске државе у Ираку и Сирији, изјавио је британски премијер Дејвид Камерон.

dejvid kameron

Камерон је у интервјуу за америчку ТВ мрежу „НБЦ“ рекао да му је жеља да његова држава учини више, али да мора да „уз себе има парламент“.

„Ми разговарамо и разматрамо у овом тренутку, заједно са опозиционим партијама у Британији, шта још можемо да учинимо. Али не сумњајте, ми смо решени да са вама сарађујемо на уништењу калифата у обе државе“, казао је Камерон.

Посланици британског парламента гласали су против војне акције у Сирији пре две године, навео је ББЦ.

Британски премијер ће искористити свој говор у понедељак да упозори младе Британце који долазе у искушење да се прикључе борцима ИС, да ће завршити ништа више него као „топовско месо“.

„Уколико сте дечак, испраће вам мозак, везати бомбе за тело и дићи вас у ваздух. Уколико сте девојчица, поробиће вас и злостављати“, наводи се у говору премијера.

Камерон ће, такође, поручити да су британске вредности најснажније оружје против исламских екстремиста и позвати грађане на заједништво и њихову одбрану, „самоуверено и са поносом“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here