Насловна Политика Калуђеровић пита Ђукановића: Да ли преузимате кривицу за случај Лименка?

Калуђеровић пита Ђукановића: Да ли преузимате кривицу за случај Лименка?

0
ПОДИЈЕЛИ

Колико средстава је до сада исплаћено Ацу Ђукановићу као тужиоцу у спору против тужене државе Црне Горе по правоснажним пресудама Основног суда у Подгорици и Вишег суда у Подгорици на име накнаде штете – измакле добити настале неиспуњавањем уговорних обавеза државе поводом купопродаје земљишта на локацији објекта МУП-а “Лименка” у Подгорици, питање је које ће посланик Велизар Калуђеровић поставити премијеру Милу Ђукановићу у оквиру премијерског сата који ће бити одржан 22.јула.

kaludjerovic_2

„Колико ће износити укупна обавеза државе Црне Горе према Ацу Ђукановићу која је досуђена правоснажном и извршном пресудом Вишег суда у Подгорици од 30.априла 2015. године, рачунајући досуђени износ накнаде штете, односно измакле добити плус затезну камату, на терет којих буџетских средстава ће ова обавеза бити исплаћена и да ли ће због ове ванредне обавезе бити нужан ребаланс Буџета за 2015. годину?“, питао је Калуђеровић.

Он је премијера питао и да ли је Влада мијењала свој Закључак од 25.октобра 2007. године којим је дала сагласност да се земљиште на локацији “Лименке” које је било предмет купопродаје са Ацом Ђукановићем може отуђити – продати и, ако јесте, када је одлучено да се одустане од продаје земљишта на овој локацији и са којом аргументацијом.

„Ко је персонално и са чијим овлашћењем 12.маја 2012. године писмено обавијестио купца земљишта Аца Ђукановића да се неће испунити уговором преузета обавеза дислокације објекта “Лименка” и ослобађање ове локације, чиме је дата аргументација купцу да у судском спору докаже да је купопродајни уговор раскинут кривицом државе и да, по том основу, оствари право на вишемилионску накнаду штете – измакле добити, на терет државе?“, питао је Калуђеровић.

Посланик је премијера питао и да ли је као Предсједник Владе покренуо питање персоналне одговорности према онима који су одговорни што је раскидом купопродајног уговора са Ацом Ђукановићем кривицом државе, за државу наступила штета од око 10 милиона евра, против којих појединаца је поступак утврђивања одговорности покренут, када је покренут и у којој је сада фази.

„Ако нијесте покретали питање конкретне одговорности, да ли то значи да сву кривицу за насталу штету по државу, а у корист Аца Ђукановића, преузимате Ви лично и да ли ћете, у том случају, слиједећи логику преузете одговорности, поднијети оставку на функцију Предсједника Владе Црне Горе?“, стоји у питању Калуеђровића.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here