Насловна Политика Калуђеровић опет тражи саслушање Ђукановића, Марковића и тужилаца

Калуђеровић опет тражи саслушање Ђукановића, Марковића и тужилаца

0
ПОДИЈЕЛИ

Због садржаја Извјештаја Вијећа за националну безбједност из априла који је означен као „строго тајно“, а који је скупштински Одбор за безбједност и одбрану добио у мају, Демократе траже подршку опозиционих посланика за контролно саслушање премијера Мила Ђукановића, координатора служби безбједности Душка Марковића и челнике тужилаштва Ивице Станковића и Миливоја Катнића.

Ова иницијатива у парламент стиже други пут, јер је раније одбијена. Посланик Демократа још једном позива опозиционаре да га подрже.

„Предлажем да за тачку дневног реда, односно тему по којој би радили на тој сједници Одбора одредимо онтролно саслушање предсједника Вијећа за националну безбједност Мила Ђукановића, координатора Бироа за оперативну координацију служби безбједности Душка Марковића, Врховног државног тужиоца Ивице Станковића и Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића“, наводи се у иницијативи Калуђеровића.

Он наглашава да је предсједник Одбора, у овом случају то је Мевлудин Нухоџић из ДПС-а, дужан да сазове сједницу када захтјев потпише најмање пет чланова Одбора. Зато Калуђеровићу треба подршка још четири посланика.

„Сагласно претходно наведеном, уколико подржавате подношење захтјева за одржавање сједнице до краја текућег засиједања Скупштине и са наведеном темом, љубазно молим да ме о томе обавијестите, а ја преузимам обавезу да припремим захтјев који бих Вам доставио на потписивање и даље процесуирање.

У овом одбору, осим Калуђеровића и Нухоџића су још Снежана Јоница (СНП), Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Предраг Булатовић (ДФ), Џавид Шабовић (СДП), Дарко Пајовић (Позитивна), Суљо Мустафић (БС), Андрија Поповић (ЛП), као и Милутин Симовић, Радивоје Лала Никчевић, Луиђ Љубо Шкреља и Обрад Мишо Станишић из ДПС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here