Насловна Политика Калуђеровић: Нухоџић да сазове сједницу због значајних дешавања

Калуђеровић: Нухоџић да сазове сједницу због значајних дешавања

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Социјалистичке народне партије СНП Велизар Калуђеровић тражи од предсједника Одбора за безбједност и одбрану Мевлудина Нухоџића да сазове сједницу у најскорије вријеме јер је пуно веома значајних питања из сфере безбједности која намећу потребу да буду озбиљно размотрена, а Одбор има законску надлежност и обавезу да врши парламентрни надзор над радом цјелокупног обавјештајно-безбједоносног сектора Црне Горе.

velizar_kaludjerovic

Калуђеровић је, полазећи од законске обавезе Вијећа за националну безбједност, актуелне ситуације у дијелу обавјештајно-безбједносног сектора Црне Горе, као и актуелних међународних безбједносних прилика Нухоџићу поставио неколико питања.

„Да ли Вијеће за националну безбједност извршава своју обавезу прописану чланом 10 став 2 Закона о основама обавјештајно-безбједоносног сектора Црне Горе да најмање двомјесечно извијести Одбор о питањима из свог дјелокруга и колико је Одбору до сада достављено таквих извјештаја? Да ли планирате да убрзо сазовете сједницу Одбора на којој би се упознали са достављеним извјештајима Вијећа за националну безбједност, а у случају да нијесу достављени констатујемо непоштовање Закона од стране Вијећа, чији је предсједник по функцији Предсједник Владе Црне Горе, у врло осјетљивој сфери и у врло осјетљивим безбједоносним приликама“, пита се Калуђеровић.

Калуђеровић је подсјетио да је сагласно члану 8 Закона, Влада именовала Вијеће за националну безбједност које је у септембру 2014. године одржало своју прву сједницу.

„Подсјећам да је чланом 10 став 2 наведеног Закона прописана обавеза Вијећа за националну безбједност да најмање двомјесечно извјештава Савјет за одбрану и безбједност и Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе о питањима из свог дјелокруга. Законом су у дјелокруг Вијећа за националну безбједност дата изузетно значајна питања као што су: разматрање питања из области одбране и безбједности и других питања из дјелокруга обавјештајно-безбједоносног сектора и разматрање обавјештајно-безбједносне процјене ризика и пријетњи по националну безбједност Црне Горе“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here