Насловна Поглед Како први амерички обавештајац гледа на Русију

Како први амерички обавештајац гледа на Русију

0
ПОДИЈЕЛИ

у јавности је познат као традиционални републиканац, а његов избор за директора Националне обавештајне службе могао би у нову администрацију САД донесе скептичан поглед на Русију, пише „Вашингтон пост“. Коутс је у два мандата био члан Сената, као и амбасадор у Немачкој док је председник САД био Џорџ Буш.

Тај лист наводи да је у 2014. години Коутс био један од неколико чланова Конгреса који су протерани из Русије, као део одговора Кремља на санкције САД и ЕУ због Украјине. Његов избор за директора Националне обавештајне службе долази у време када Трамп изражава сумњу у наводе америчких обавештајних служби о мешању Русије у председничке изборе.

„Ден Коутс је добар избор. Озбиљан и поштован“, навео је бивши Обамин портпарол Савета за националну безбедност Томи Вијетор на Твитеру. Коутс је кратко радио и као лобиста за стране фирме и владе, што би могло да буде предмет расправе током његовог постављања. Трамп је јуче изабрао Коутса за директора Националне обавештајне службе, а очекује се да он званично буде постављен до краја ове недеље.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here