Насловна Колумне Како од дизања устанка не добити килу?

Како од дизања устанка не добити килу?

ПОДИЈЕЛИ

Полемике око оне утварне серије о некаквом црногорском устанку, који је трајао као и сви црногорски устанци док је било хране у торбицама, никако да се стишају. Сваки дан се јави неки Монтенегринчић да подржи серију и епски отпор окупационим српским трупама, а онда му реплицира неки Србин, попут Матије Бећковића, или Пера Божовића и тако укруг.

При томе, подразумева се црногорска државност, која сеже до амеба, уз све оне колоквијалне и бајковите приче о слободи која се чувала у брдима. Зато се и створио дуални идентитет у Црногораца, јер је требало истовремено гледати десетине џамија и веровати да турска нога никад није крочила у Црну Гору. Хоће се да се верује у своју посебност, а нема се доказа за то, па се машти пушта на вољу.

Ствари стоје мало другачије: 1918-те Црна Гора није победница у рату, већ земља која је давно капитулирала, те се тиме, као и свака поражена страна, отворила за могућност да буде ратни плен. Да ли је то лепо? Није, али је ту, од кад је света и века. Српска војска је, у датим околностима, поступила са много такта и више него благонаклоно према побуњеницима, иако није било неког посебног разлога за тактичност.

Уосталом, у Црну Гору је ушло негде око 3000 српских војника, што је ништа за црногорске јатаган-бригаде и право је чудо како ти војници нису до подне посечени. Бар у песмама, ако не на терену.

Наравно, и оне скупштине које изгласавају уједињење под сенком бајонета, једнако су сумњиве, као и они који од уједињења беже. И у Војводини је скупштина изгласала уједињење, док је један батаљон опколио зграду, колико да не буде сумње у исход гласања. Али, таква је правда победника од кад је света и века. И Црногорци су, кад су Турке побеђивали, своју правду наметали и отимали што су мислили да треба.

Оно што свима промиче у овим полемикама је једна очигледна, до те мере очигледна ствар, да не могу да верујем да је сви лобују погледом: 1919-те више нема Србије. Војску у Црну Гору шаље Краљевина СХС, а не Србија. Србија се увелико одрекла своје државности и своје војске кад је ова епска, сада већ и филмски забележена побуна, била у току. Нема ни Црне Горе. Поново: постоји само Краљевина СХС, односно од 1.12.1918. Краљевина Југославија са бановинама.

Уопште немам сумњу да ће, кад се црногорска машта у серији размахне, свих 3 000 српских војника русу изгубити главу, али да ће нека зла коб, космичка несрећа, спречити побуњенике да заузму Београд, што ће успети тек у миру, после 1945.

Чуо сам, приватно, више варијанти због чега је избио устанак на трогодишњицу заиста епске битке на Мојковцу, али се нисам удубљивао у те разлоге, јер сам знао да се тичу неког и нечијег интереса и друштвеног положаја, а не неког начела, или принципа.

Приче о правди, истини и принципима дођу после, кад прође грабеж за привилегије, пензије и одликовања.

Оно где је серија, дакле, подмукла, као и њени творци, јесте подметање Србији, а не Југославији. Србија се на историјску позорницу вратила 1945. године, а дотле је била лабава конфедерација бановина. Одлуку о слању трупа у Црну Гору није донела српска скупштина, није је спровео српски, већ Југословенски генералштаб, а како је то изгледало у очима Зеленаша и како изгледа данас, сасвим је друго питање.

bozicni ustanak 1

Оно где ће ситуација бити аналогна Божићном устанку јесте време после Мила Ђукановића, када дође до замене у пирамиди моћи и кад остаци режима закукају за привилегијама које су имали, а које ће, што је и нормално, покупити они који су данас против Мила. Ето услова за неки нови устанак за правду и истину! И за понеки јевро, наравно. Тако је, пре сто година, капитулантски апарат краља Николе закукао што се серва окренула, па више он не држи уносне послове и положаје по Црној Гори.

Фасцинантно је како се грабеж, отимачина и пљачка, за само једну генерацију, претворе у принципе и борбу за правду и слободу.

Краљ Никола, иако по личном осећању Србин, схватио је да, ако хоће да одржи династију, мора да створи нову нацију и то да мора да је створи кроз државни апарат и привилеговане појединце и куће. Корен антисрпства у Црној Гори је старији него што се мисли и није заснован на етничким разликама, него на голој користи, која је касније, за потребу, претворена у етнички проблем. Никола је једну грешку направио, која је Монтенегринима појела неколико деценија, а то је капитулација. Да је прешао на Крф, довео 200 војника, све би било другачије. Симболично, као и српска држава, и Црна Гора би наставила да постоји. Овако, Никола се оклизнуо и Зеленаши су морали да чекају комунисте да их врате у седло, што ће рећи неких кварат века.

todor1

Ко буде гледао серију, нека пусти неку сузу над јадним Монтенегринима, који владају Црном Гором већ 70 година, да виде какве су патње и муке имали док се нису нације и положаја дочепали. Само је питање времена, још кварат века, рецимо, да почну приче како у Црну Гору никад српска нога није крочила, као некад турска. Код нас, у Србији, кажу да бујна машта серуцка свашта, а монтенегринска машта је дорасла да пише сценарије за Ратове звезда, или за Звездане стазе, камо ли за ове наше балканске међусобице.

Тако се од усранка прави устанак.

45 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Тако се од усранка прави устанак.

  исто ти је то као кад од посланика направиш посраника

  • 0
   0

   Citat …
   „Defile poremećenih, bolesnih fašista koji sanjaju o velikom srpskom carstvu očišćenom od nesrba, ne bi bio kompletan bez nacističke ideologije zaogrnute pravoslavljem o čemu, krvavo znalački, kroz svoje tekstove i javne nastupe svedoči Milan Milenković, voditelj emisije „Gnev Srbije“ na radiju „Snaga naroda“ (u vlasništvu ekstremnih desničara iz „Dveri“). Kao pravi esesovac, Milenković sanja o velikom ratnom obračunu, milionima žrtava, ponosnoj vojsci koja gine kao snoplje, a uzgred se zalaže za militarističko društvo, mrzi sve što je građansko, na nerve mu idu moderne, depilirane žene, sa setom se seća pradede koji nije prao zube i babe koja je imala brkove… Ipak, najodvratniji simbol zapadnjačkog potrošačkog društva Milenkoviću jeste – puter. Zato i kaže: „Moderni Srbi, međutim, više vole puter, nego slobodu“. Da bi, kao Dverjanin, uz hitlerovski pozdrav, konačno zaključio: „Dok postoje mužjaci koji su spremni da se bore, dok postoji, makar u tragovima u našoj krvi, nagon za junačkom smrću i ratnim pokoljem, dotle smo živi, makar i na aparatima“. Sieg Heil! “

   http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/124022-Srpski-mujak-ite-ratni-pokolj.html

 2. 0
  0

  Evo ga ovi Titoista obucen u Cetnicko odjelo da pomogne malo braci Montenegrinima, da imaju zbog cega da pljuju po Srpstvu.
  Ako Boga znas ne ,,pomazi,, nam Vise, ili si rijesi sve probleme kuci pa si se opet dovuka ovamo
  Bolje nam objesni sto si mislio o Srpstvu dok si pod Zvijezdom Petokrakom stojao na Internacionalu i na tvoju Himnu ,,Hej Slaveni,,
  A tada si se nadao stanu , beneficiranom stazu, leeeetovanju, zimavanju, sve na mufte od Broza.
  ili kako si sa Vulinom u JULU (pokretu socijalista) razmisljao o Bozicnoj pobuni ili o Srpstvu.
  Ili se i odje pises ,,DRUZE,, Milenkovicu po zadatku Kominterne.

  • 0
   0

   Ne brini brate stopostotni, za ove obrnute palčeve!
   Kako je njima glava obrnula, jadi ih znali!
   Kako mi Srbi iz Crne Gore, Crnogorci, kako mi najmanje marimo, ne osvrćemo na zavist i omrzicu!
   … Pala muha na slona!??? … Duklješe, na Srbina iz Crne Gore, Crnogorca!??? … Ih!
   Kako mi već od sebe, ne ginemo od drugoga! … Ko gođ, i kakav gođ da je taj drugi!

 3. 0
  0

  Istina je lijek za sve. Samo kad Srbija ne bi dovijeka virila u tuđe dvorište nego gledala sebe i svoja posla.
  Sudbina Karađorđa Petrovića bi valjda trebala biti nauk Srbiji da nikoga ne proziva nizašta. Takav besraman čin nije nikad zabilježen u crnogorskom narodu a isto vam to nikad ne nabijamo na nos, vaša bruka je i naša bruka.
  Crnogorska državnost je hiljadugodišnja, a srbi sežu do Danske i do ameba, tako da je autor nešto pobrkao.
  Nije to bila srpska vojska 1919-te nego jugoslovenska, kakvo otkriće. Dok ta jugoslovenska uprava nije došla i u Hrvatsku, hrvati i srbi nijesu imali nikakvog kontakta, pa ni sukoba. Šta je posle bilo znamo svi, prvom prilikom su ih poklali kao zečeve.
  Ima još jedna velika razlika. Crna Gora obilježava i proslavlja svoje pobjede: od Vučjeg dola do Prve proleterske. Srbija obilježava svoje poraze: od Kosovske bitke (koja se nikad nije ni dogodila) pa do Nato bombardovanja. Suštinska je to razlika.
  Zato jedna preporuka autoru: sprdaj se malo sa samim sobom i svojom državom, tema ti ne hvali. Nemoj ogovarati komšiluk, još kad su ti svoji, to je tvoj crn obraz a ne njihov.

  • 0
   0

   A ko ste priznali Kosovo i to na najbezocniji nacin,nevidim razlog zasto Milan nebi virnuo malo i u tvoje dvoriste. Samo nemojte vi o obrazu.

 4. 0
  0

  Eh Komlene, mozda si zaboravio, a mozda nikada nijesi ni znao.
  Znadeli za poturcenje Crnojevica? Znadeli za laznog cara Scepana Malog? Znadeli za nepocinstva Zeka manitoga i brata mu Mirka. Znade li za ubistvo Blaza Boskovica? I tako redom da ne nabrajam.
  Znas li onu narodnu:“Sjedi ruga pokraj puta svakome se ruga, a njoj svako“.

 5. 0
  0

  Milenkovicu, Turaka je bilo u Crnu Goru ali ponedje i nije ali vidi ti rodoslov svoj da ti za onih pola milenijuma nije neki aga cukunbabu koju probao jer bi po prezimenu rekao da si iz krajeva dje se taj bratski obicaj upraznjavao.

 6. 0
  0

  Помаже бог брате у христу, благодарим да си ми опет међу нама, слава богу драги брате Милане свака ти је на месту као из камена изклесана, нек те чува свевишњи жив и здрав да си нам за навијк…јако је добро кад имаш милост божју дигнути се над масе и одозго посматрати ствари! Жалост је што таквих има јако мало неколико процената, али није све изгубљено трудићемо се и ми остали зато имамо вас који нам отварате пут! Овдје смо зато да се једни уз друге учимо и то је велика радост благодарим!

 7. 0
  0

  Lepo bi bilo da Autor napise ovde ono sto pise na Fejs Buku (valjda se tako kaze) o Crnogorcima (srbima iz C gore), Mojkovacu, bitkama na Vucijem dolu, Carevom lazu, o Mitropoliji crnogorsko primorskoj, svestenstvu SPC itd
  Pa da vidite onda o kakvom se mrzitelju Crne Gore i trovacu brackih odnosa Srbije i Crne Gore.
  radi.
  U ovim tekstovima se suzdrzava jer se boji da ne uvredi Redakciju, pa da mu ostane da pise samo svojoj druzini.
  Braco crnogorci , pored ovakvih ,,Prijatelja,, neprijatelji vam ne trebaju.

  • 0
   0

   То братски односи су само кад климамо главом на ваше митоманске лажарије?

   • 0
    0

    Prokletije,albanske gudure i ostale gudure su bile pod turcima,katunska nahija,nikad ili skoro nikad,nema tu mitomanije nego se ti predstavi da ti se da kolumna da nas ubjedis da je to sve bio mit ako nisi neciji zbir.

    • 0
     0

     Ne objašnjavaj!
     ,I kako bi tamo neka tranja da razumije onoga što je vazde bio na slobodi!?
     Drugi je to svijet … Neka mi je Bogom prosto, jednom podanički!
     Pa biše prisvjestio, kada smo se ono mi spuštili iz najljepše Planine. I on je tada okuražio, i njemu osladi sloboda!
     Poslijen, ništa gori, ako nije bolji od nas!
     Zato mi i volimo toga našeg brata. Dovoljno je! Nije rečeno da i on mora da voli nas, otud iz one četri nahije koji jedini ne pamtimo ropstvo!
     I kao da smo nekom, svakom, i ođen onom Srbinu iz Crne Gore, što je navro po svaku cijenu u Crnogorca, kao da smo svima njima jednako zbog toga krivi!?
     Za njihovo sjećanje na one godine u kojima nije svakome jednako svitalo.
     … Pa im mi krivi!?

    • 0
     0

     Сам си себи избио аргумент. Један од главних митова је да Турци ногом нису крочили у Монтекуло јер је то једна гудура. А Турци ваши кумови су добро знали да направе разлику. Да то није била нахија, јелте, турска територијална одредница која се у `слободарском` и никад покореном Карадагу задржала до данас, можда би Турци ту гудуру крстили Катунистан или другачије. Притом `катун` није реч турског него албанског порекла и дан данас је у употреби. Катун значи село, а када се за неког каже да је катунац онда је то у пежоративном смислу-сељачина.
     ако не верујеш мени, отвори гугл мапс и погледај колико у катунској нахији тј срезу имаш албанских топонима.

     • 0
      0

      Ti si najobičnija budaletina!
      Baš ćeš ti da mi obijasniš, kako ja nikada nijesam očima vidio Prokuplje!
      … Kad su mu đedovi pili kapućino u Trstu, išli u Petrovgad na visoke vojne škole, kad mi đede stric u Batislavi oženi barunicu Brahcau- Klaissen, ti si čivčijo Turčinu šetao opanke, golom guzicom drljao ledinu!
      Pa ćeš baš ti da mi obijasniš što je katun, avetinjo!? … Jadi te tvoji znali, iskompeksiranog!
      I đe nađe baš mene?

     • 0
      0

      ahahahahaha Erdeljanovic se neslaze sa tobom…Ma meni je najvaznije da imam deset drugara iz Kursumlije i da me se nijedan nije odreko a tebi se iz aviona vidi da si mala svadjalica,zajedljiva na tipicno crnogorski nacin.Dzaba vam sve,mi se svadjat necemo.

     • 0
      0

      Ето пошто је ланц реплика стигао до краја, да вам одве одговорим.
      Ако желите о овоме да разговарамо држите се чињеница и теме, нема потреба да се потежу аргументи ad hominem. То је класичан црногорски манир.
      @Djikan А како се осећала бароница на Цетињу равном?
      @Smoje Писао вам је Секула коментаре вредније од 90% колумни објављених на овом порталу па сте га анатемисали. А човек познаје материју до детаља, буквално рабија митове до седмог колена у родослову. Поменуо си Ердељановића а он исти каже да је на Цетињу било џамија. Верујем да га ниси пажљиво читао или си непријатне чињенице потиснуо. Ви сте генерацијски задојени тим лажавинама тако да нема сврхе озбиљно разговарати, вама треба терапија. Како другачије да постанете свесни чињенице да вам у саобраћају годишње страда више људи него нпр извиканом Вучјем долу или Мојковачкој `битки`?
      Гледе твојих другара немам шта да кажем осим да вас добро нису упознали.

     • 0
      0

      Pod broj jedan,Sekulu nisam nikad anatemisao,ja se njega nisam odreko nego ti.Nije sporno da je bilo dzamija Cetijnu,bila je i u Ceklicima ali isto tako nije sporno da su ih maniti crnogorci rusili i cerali turkre,procitaj pjesmu od lorda Denisona posvecenu borbi tog naroda i samo ce ti se kazati.Ma da Srbijanci nas nisu upoznali jedino si nas ti provalio,zaudaras na zbira pa to ti je.

     • 0
      0

      Ok, Smoje. А што ће толике џамије на Цетињу и никад покореном Караџадагу ако тамо није било муслимана? Ако их је било како се одједаред створише? Због силине исламске културе одлучили људи да пређу у другу веру? Градили богомоље за дан, да би их ви за обноћ рушили? Било их је толико да су успели да вам наметну чак и територијалну одредницу тако да је се ви ни данас не можете ослободити?
      Секуле се нисмо одрекли. Секула је наш зато што он мене или било којег Србина, што би ви рекли `Србијанца`, осећа као свог пре него све вас дуалце/шизофрене Србогорце.

     • 0
      0

      @Smoje, naravno da sam vas upoznao. Ziv sam svedok svih vasih `uspeha` pored svekolike guslacine i epskog busanja u grudi junacke.

     • 0
      0

      Ako odrednica za stanovnike majke Srbije nije Srbijanac ja se duboko izvinjavam.Cetinje je oko 100 god.bilo pod turcima ali sela u katunskoj n.skoro pa nikad.Kad je pecka Patriarsija bila ukinuta,preselila se na Cetinje na slobodnu teritoriju,to znas.

  • 0
   0

   Фарба их псе.. изда….. вучић, а не Срби. А ти да имало образа имаш (а немаш) ћутао би макар и не би писао ћосаву латиницу.
   Ушушкан си ти добро код првог монтенегринског зликовца и од тога неке вајде имаш док народ скапава. Али си слеп код очију и мозак не користиш па не схваташ колико мржње имаш према браћи рођеној.

 8. 0
  0

  Аутор текста је мало погрешно изнео неке чињенице. На једном месту пише да трупе у Црну Гору није послала Србија него Краљевина Југославија и наводи бројку од 3000 људи које назива српским војницима. Наводи да од 01.12.1918. г. постоји Краљевина Југославија. Међутим….Од тог датума постоји Краљевство Срба, Хрвата и Словенаца, које од јуна 1921. постаје Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, а тек од краја 1929. г. постаје Краљевина Југославија!

 9. 0
  0

  Ne ljutite se braco Montenegrini.I ja sam jedan od vas,ali je covjek 100% tacno rekao kakvi smo.Ne samo mi nego i Srbocrnogorci.Dok je bilo ovaca kod turskih aga ,bilo je i junaka koji su bili kadri u svaki tor uskociti..Da,istina je da po cijeloj Crnoj Gori osim na Cetinju ima dzamija.Nijesu se valjda Crnogorci u njima klanjali.Okanimo se junacenja kojeg u stvari nikada nijesmo ni imali osim u guslarskim pjesmama.

 10. 0
  0

  Лијепо је видјети да и поред нас Срба који овдје живимо постоје људи који сабвршено разумију ЦГ историју и познају менталитет Монтенегрињаца, Дудукљанаца, двоидентитет-Србогораца. Перфектан текст Миленковића о „Божићном усранку“ шачице Балдачијевих макаронџија.

  Ко тврди да на Цетињу није било џамија нек прочита „Стара ЦГ“ од Јована Ердељановића. Било их је више него од Меке до Медине.

 11. 0
  0

  Ja bih predložio da mi fino dignemo jedan zajednički spomenik u Podgorici bjelašima i zelenašima , a do njega četnicima i partizanima , pa da fino Miśa okrene koje krme , a ja ću donijeti piva , da to obavimo i krenemo da živimo ka ostala čeljad u svijet !
  Imamo mi i ljepših tema , valjda ?
  Ili nemamo ?

 12. 0
  0

  SrBska vojska u turskim jedinicama jurisala na Beograd,Pestu,Bec.I sad neki Milentije da kaze za Crnu Goru, ovo i ono.A delije im sa sjevera porucuju,juris za portu.Sramota

 13. 0
  0

  Lijepo je procitati sta srbi misle o crnogorcima od pravog srbina .
  Mada , malo mi je zao ovih nasih *srba* kada ih pravi srbi popljuvaju .
  Svako svoga posla !

 14. 0
  0

  Ја имам једно питање а није директно везано за тему: дође ли што Уламама из Црмице амбасадорка Уједињених Емирата, госпођа Хафса Ал Улама?.

 15. 0
  0

  Dragi prijatelju ,
  zavrsice se i ovo vrijeme u kojem vlast vas ne sankcionise adekvatno…i doci ce drugi koji nece biti nimalo benevolentni prema ovakvim likovima i nacertaniju…a onda nemoj da bude nisam ja no me mangupi navukli…bicete mirniji …zapamtite!

 16. 0
  0

  … Kopiljan duklješki, pa ono još i prijeti na prazno!
  Da ih čovjek sve zajedno na kamaru skupi, nema ih koliko za jednu srbijansku palanku!?
  Pa se ono junači, diže onu stvar, skriveno iza sedam anonimnih brava, iz potaje diže patku na lava, na kome su carstva lomila zube!!!
  Da nije tužno, bilo bi smiješno!
  … Jadno i bolesno, svakako!
  Ofingere, obesiš mi se o … I sam znaš o šta, beno duklješka!
  Uplašilo me, jadi ga znali!?

 17. 0
  0

  Iz Proglasa kralja Nikole Crnogorcima: Političarima iz Biograda cilj opravdava sredstvo

  -Vama je poznato da zvanična Srbija već odavno u Crnoj Gori nije gledala brata i drugara, na zajedničkomu poslu, nego protivnika, koga je po nekomu čudnome shvatanju trebalo trsiti, tobož, u interesu Srbije. Naoružani neobješnjivom mržnjom prema Crnoj Gori i njezinijem predstavnicima i lišeni solidne moralne osnove, izvjesni političari iz Biograda, postavili su se u politici prema Crnoj Gori na načelo: cilj opravdava svako sredstvo…Vođena je protiv nas jedna najodvratnija kampanja kojoj je bio cilj: omalovažiti ulogu Crne Gore u ovomu ratu i srušiti njezin visoki ugled među saveznicima…Meni u izgnanstvu ostao je mučan i ničijem nezaslužen zadatak da branim čast i ugled Crne Gore…Pored svijeh kleveta, Vlada Srbije nije uspjela da diplomatski uništi Crnu Goru, okupirala ju je, u ime vlade Srbije, njezina vojska. ..Da bi se pred svijetom kao Pilat mogla od svoga bogomrskoga i u istoriji nezapamćenoga zločina pravdati i preturati ga na narod crnogorski, ona je falsifikovala volju naroda. Skupila je tzv. Veliku narodnu skupštinu na jedan nasilnički način, čije odluke nemaju nikakve važnosti…Crna je Gora Crnogoraca! To je bilo i to će biti!…Sami Crnogorci i niko više odlučiće slobodno zakonskijem putem o budućnosti Crne Gore…
  (“Na Badnji dan 1918.godine)

 18. 0
  0

  Živojin Perić (profesor Pravnog fakulteta u Beogradu): Podgorička skupština je protivpravno ukinula državu Crnu Goru

  Živojin Perić citira čl. 36. Ustava Crne Gore, konstatuje njegovu ustavnu kategoričnost, i zaključuje: “Otuda, kad niko drugi osim zakonodavne vlasti nije bio ovlašćen čak ni za to da državne granice smanji ili razmijeni, tim manje je moglo biti govora da netko tko nije zakonodavac cijelu oblast Crne Gore otuđi, tj. prisajedini (anektira) nekoj drugoj državi, pa dakle, to nije mogla učiniti ni Velika Skupština Podgorička, koja nije imala nikakvog oslonca u Ustavu Crne Gore, koji je Ustav, kao što malo prije rekosmo, u času kada je ta skupština sastavljena i vijećala, bio u punoj snazi, budući da je i sama država, Crna Gora, još uvijek postojala kao pravno nezavisni i suvereni međunarodni individualitet. Prema tome, bez ustavne i pravne vrijednosti je Odluka Velike Podgoričke skupštine o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji”. Utvrđuje, zatim, Crna Gora “je ušla u sastav Jugoslavije samo jednostranom voljom Srbije i njenih saveznika, njihovom faktičkom vlašću” (str. 5/6).

 19. 0
  0

  Што више оваквих отрежњујућих текстова је неопходно управо да би се што више Срба из Црне Горе сачувало и физички и памећу.

  Са два пута нема силаска,први је пут спознаје (Русија),а други је пут издаје (Црна Гора).

  Двоидентитетски иди(ј)оти су камен о врату српства 21-ог вијека,служећи својим митоманским тлапњама Црногорцима за спрдњу а Србима за стид.

  Срби, свога посла!

 20. 0
  0

  „Корен антисрпства у Црној Гори је старији него што се мисли…“

  Ne antisrpstva, vec antisrbijanstva.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here